Εκτός φυλακής με άδεια πέντε ημερών είναι από το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου ο Φρέντης Μπελέρης ύστερα από 14 μήνες που κρατείται στις αλβανικές φυλακές.

Ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. μεταβαίνει στην Αθήνα, απ' όπου στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Στρασβούργο, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του. Στο Στρασβούργο ο Φρέντης Μπελέρης θα παραστεί στην εναρκτήρια σύνοδο της Ευρωβουλής, όπου και θα ορκιστεί και θα μετάσχει στις πρώτες επίσημες αποφάσεις και διαδικασίες.

Στις 12:30 προσγειώνεται στην Αθήνα το αεροσκάφος το οποίο θα μεταφέρει από τα Τίρανα τον Φρέντη Μπελέρη. 
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ps2hqkexa1)


Φρέντης Μπελέρης: Είμαι συγκινημένος, θα τα πούμε στην Αθήνα

Ο Φρέντης Μπελέρης μιλώντας στους δημοσιογράους έξω από τις φυλακές δήλωσε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη όλους αυτούς τους μήνες. Είμαι συγκινημένος, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Αθήνα». 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2pumkz0i0b5)

Έξω από τη φυλακή ανέμενε τον κ. Μπελέρη η σύζυγός του, όπως και άλλα συγγενικά πρόσωπα.

Ο Φρέντης Μπελέρης μπήκε στο αυτοκίνητο της πρεσβείας το οποίο θα τον μεταφέρει στα Τίρανα προκειμένου από εκεί να πάει αεροπορικώς στην Αθήνα και αμέσως μετά στο Στρασβούργο.

Το αίτημα για πενθήμερη άδεια που είχε υποβάλει ο Φρέντης Μπελέρης έγινε δεκτό και επίσημα την Κυριακή από τη Διεύθυνση των Αλβανικών Φυλακών. Η Γενική Διεύθυνση Φυλακών της Αλβανίας ανέφερε πως ο Μπελέρης δικαιούται άδεια εφόσον βάσει της αλβανικής νομοθεσίας έχει εκτίσει τα πέντε έκτα της ποινής και έχει δείξει καλή συμπεριφορά στο σωφρονιστήριο.

Όπως μεταδίδουν Μέσα της ομογένειας, οι φυλακές ζήτησαν πλήρη στοιχεία από τον Φρέντη Μπελέρη για το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει, την παράδοση του εισιτηρίου μετάβασης-επιστροφής και τη διαμονή του σε ξενοδοχείο, ενώ αποφασίστηκε να ταξιδέψει μόνος του, χωρίς συνοδεία από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Αν παραμείνει περισσότερο απ' ό,τι προβλέπει η άδεια, λόγω των εξελίξεων εκεί, θα πρέπει να ενημερώσει επίσημα όλα τα αρμόδια ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών Αρχών στις Βρυξέλλες. Η άδεια ισχύει μέχρι το Σάββατο.