«Χθες αναφέρθηκαν 99 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας μέσω καταγγελιών και 66 συλλήψεις, ενώ το τελευταίο 6μηνο είχαμε συνολικά 5.500 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοράη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Κάθε βράδυ συλλαμβάνονται 50-60 κακοποιητές. Η Ελληνική Αστυνομία σώζει ζωές» συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Προφανώς υπάρχουν κενά στο τι γίνεται μετά τις συλλήψεις, αλλά έρχονται νομοθετικές βελτιώσεις από τον κ. Φλωρίδη που θα καλύψουν κενά, αναφορικά με τη δικαστική συνέχεια των συλλήψεων» σημείωσε ακόμη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Διαβάστε ακόμα: Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη εγκληματικής ομάδας που εμπλέκονται σε ληστεία στον Λαγανά


Στη συνέχεια, αναφορικά με τα κυκλώματα εκβιαστών, ο υπουργός ανέφερε πως: «Υπάρχουν ανοιχτές δικογραφίες από την υπηρεσία οργανωμένου εγκλήματος και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν αποκαλύψεις αναφορικά με την επικοινωνία οργανωμένου εγκλήματος οπαδικής βίας και εγκληματικών οργανώσεων, που εκβιάζουν επιχειρηματίες».

«Αυτά όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Έρχονται αποκαλύψεις για τη ‘’Θύρα 13’’ ήδη έχουν γίνει συλλήψεις» σημείωσε ο υπουργός, ενώ, επίσης, ανέφερε πως: «Υπάρχουν ανοικτές υποθέσεις και σε Μύκονο και σε Ζάκυνθο και σε αλλά νησιά για το οργανωμένο έγκλημα».

Αναλυτικά η συνέντευξη 

Κληθείς να σχολιάσει την δολοφονική απόπειρα κατά του Ντ.Τράμπ: Η ασφάλεια ποτέ δεν είναι μια υπόθεση βέβαια, ποτέ δεν είναι δεδομένη και έχουμε άπειρα παραδείγματα και στην πρόσφατη και στην παλαιότερη ιστορία με ποιο τρόπο παραβιάζεται η ασφάλεια και των επισήμων και των πολιτών και των χωρών. Σας θυμίζω τι έγινε στο Ισραήλ που θεωρείται η πιο ισχυρή από πλευρά ασφάλειας χώρα.

Αναφορικά με τα εγκληματικά κυκλώματα: Η υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εργάζεται σωστά, επεξεργάζεται καταγγελίες και πληροφορίες σε βάθος με αποτέλεσμα να εξαρθρώνει εγκληματικές ομάδες που κινούνται στο χώρο της δημόσιας διοίκησης ή στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Είναι καλό που είναι πολλές οι αποκαλύψεις γιατί αυτό σημαίνει ότι κάποια στόματα ανοίγουν, αυτό σημαίνει ότι κάποιες υπηρεσίες δουλεύουν καλύτερα, αυτό σημαίνει ότι είναι πιο αποτελεσματικές οι υπηρεσίες καταπολέμησης διαφθοράς, ότι πια είναι πιο η ισχυρή βούληση άρα είναι όλα πιο καλά. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να ξεριζώνουμε σε όλους τους τομείς τη διαφθορά και να μην «κλείνουμε» τα μάτια όταν συμβαίνουν μικρά πράγματα γιατί τα μικρά πράγματα φέρνουν τα μεγάλα. Συνεπώς είμαι πολύ ευτυχής που όλα αυτά τα πολλά πράγματα βγαίνουν μέσα από μια προσπάθεια που καταβάλει η υπηρεσία και η οποία θα συνεχίσει την προσπάθεια της. Δεν είναι μόνο η Εσωτερικών υποθέσεων, τα ζητήματα που αφορούν τις εγκληματικές οργανώσεις δηλαδή το οργανωμένο έγκλημα έχει να κάνει με τη νέα υπηρεσία η οποία στήνεται δηλαδή τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης του Οργανωμένου Εγκλήματος ο οποία έχει πολύ μεγάλες επιτυχίες. Ήδη έχει προχωρήσει στην ιστορία της Μυκόνου και θα υπάρχει και συνέχεια σε ότι αφορά τη διερεύνηση περαιτέρω όλων των εγκληματικών οργανώσεων που κινούνται γύρω από την επιχειρηματικότητα στο νησί και όχι μόνο, και στη Ζάκυνθο υπάρχουν προβλήματα τα οποία θέλουν διαχείριση και αντιμετώπιση. Οπουδήποτε υπάρχουν αυτά τα συμπτώματα θα εξαρθρωθούν.

Υπάρχουν ανοιχτές δικογραφίες από τις υπηρεσίες αυτές του οργανωμένου εγκλήματος, των εκβιαστών, των ανθρωποκτονιών όπως επίσης δικογραφίες που ασχολούνται με την οπαδική βία αλλά στην ουσία πρόκειται περί εγκληματικών ομάδων οι οποίες ασχολούνται με άλλα ζητήματά εν τοις πράγμασι και λιγότερο με τα οπαδικά. Στα οπαδικά στρατολογούν παιδιά και μέλη στις εγκληματικές τους δραστηριότητες και θα δείτε και σήμερα και τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν μια σειρά από αποκαλύψεις σε ότι αφορά τα συγκεκριμένα ζητήματα. Δηλαδή σύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος και το λεγόμενου οπαδικού που δήθεν κινούνται γύρω από το χώρο. Όλοι αυτοί της Θύρας 13 του Παναθηναϊκού που εδώ και καιρό έχει ανοιχθεί μια δικογραφία, δόθηκε η αφορμή προχθές με έναν φιλικό αγώνα όπου επιχείρησαν να αλληλοεξοντωθούν και αυτοί τη στιγμή είναι 74 έχουν κατηγορηθεί για πέντε κακουργήματα και πολλά πλημμελήματα και έχει συνέχεια. Άρα τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν αποκαλύψεις για τη σύνδεση οργανωμένου εγκλήματος και οπαδικής βίας αλλά ταυτόχρονα και μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις εκβιαστών που κινούνται στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της αγορά και επιχειρούν να εκβιάζουν ανθρώπους...

ΔΗΜ: Και αυτό συνδέεται;

Ορισμένα από αυτά συνδέονται. Κάποτε θυμάστε η τρομοκρατία είχε τέτοιες διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα τώρα έχουμε αυτά τα συγκοινωνούντα δοχεία, αυτή την αλληλουχία των οργανώσεων και των δραστηριοτήτων.

Άρα συνδυασμός εγκληματικών οργανώσεων εκβιασμού επιχειρηματιών με εγκληματικές οργανώσεις ευρύτερες και με την οπαδική βία όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους.

Ναι και βεβαίως με αφορμή τα γεγονότα που προέκυψαν στη Μύκονο προσφάτως και εκεί υπάρχουν ανοιχτές δικογραφίες. Αλλά είναι πάρα πολύ θετικό ότι βγαίνουν πολλές υποθέσεις, αυτό σημαίνει ότι γίνεται δουλειά από την πλευρά των υπηρεσιών

Αναφορικά με τις γυναικοκτονίες: Το προηγούμενο 24ωρο είχαμε 94 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και 66 συλλήψεις. Έχουμε το εξάμηνο 5.500 συλλήψεις κακοποιητών, αυτό είναι πολύ «ελπιδοφόρο» γεγονός γιατί αυτό σημαίνει ότι ανοίγουν τα στόματα. Οι κλειστές πόρτες άνοιξαν, τα κλειστά στόματα άνοιξαν και οι γυναίκες εμπιστεύονται την Αστυνομία και προσέρχονται σε αυτή. Εγώ νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί μετά από ένα πολύ τραγικό περιστατικό που έγινε στους Αγ. Αναργύρους θέλω να σας πω ότι από τότε έχει υπάρξει μια τόσο μεγάλη βελτίωση στην απόδοση της Αστυνομίας και αυτή είναι η αξία της πολιτικής, να βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων, να εγγυάται την ασφάλειά τους και είμαι πολυ ευτυχείς που αυτό αποδίδει.  Έχουμε σε όλους τους νομούς της χώρας, μπορεί κάθε γυναίκα τις πρώτες ώρες που το περιστατικό είναι «ζεστό» αυτή και τα παιδιά της οι γονείς της να ζήσουν κάποιες ώρες ή μέρες σε ένα ασφαλές περιβάλλον υπό τη φύλαξη της Αστυνομίας. Θέλω να πω ότι αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια της καταγγέλλουσας. Θέλουμε δουλειά, θέλουμε ακόμα να κλείσουμε και άλλες πιθανές τρύπες που υπάρχουν στη νομοθεσία, στη διαχείριση γινόμαστε καλύτεροι αλλα το γεγονός ότι κάθε βράδυ συλλαμβάνονται 50-60 πανελλαδικά κακοποιητές πραγματικά σώζει η Αστυνομία ανθρώπινες ζωές.

Έρχονται και άλλες βελτιωτικές κινήσεις, νομοθετικά εννοώ, έτσι ώστε να καλύψουν πιθανά ελλείματα που δημιουργούνται. Ο κ. Φλωρίδης τις έχει καταθέσει για διαβούλευση συνεπώς είναι θέμα ημερών.