Συγκινημένος με τη σύζυγό του, Αντωνία, κατέφθασε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο Φρέντης Μπελέρης.

Στα πρώτα του λόγια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη των Ελλήνων και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη δοκιμασία του. Χαρακτήρισε σκευωρία την υπόθεση, ανέφερε ότι όλη αυτή η ιστορία φτάνει προς το τέλος της και επισήμανε σε όλους τους τονους ότι κανείς Έλληνας δεν ειναι μονος.

«Δεν το υποστηρίζω εγώ ότι είμαι αθώος, το λένε και οι Αλβανοί», είπε επίσης στις δηλώσεις που πραγματοποίησε μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2q05co0rq8x)

Το "ευχαριστώ" Μπελέρη και Παπασταύρου στον Όμιλο των Παραπολιτικών

Μεταξύ άλλων τον υποδέχθηκαν ο γιος του, Πέτρος, ο αδελφός του Αλφόνσος, ο πρώην υπουργός Σταύρος Παπασταύρου, ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, συνεργάτες του και πολλοί φίλοι του Χειμαρριώτες. Άξια μνείας ειναι και η αναφορά της οικογένειας Μπελέρη και του κ. Παπασταύρου στον Όμιλο των Παραπολιτικών που από την πρώτη στιγμή της σύλληψης και φυλάκισης του ευρωβουλευτή της ΝΔ στάθηκαν στο πλευρό του, αναδεικνύοντας τις θέσεις του.

Ο κ. Μπελέρης θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 15:45 θα αναχωρήσει από την Ελλάδα με προορισμό τη Γαλλία, καθώς αύριο (16/07/2024) είναι η ορκομωσία των ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Φυλακών ενέκρινε το αίτημά του για πενθήμερη άδεια ύστερα από διαδοχικές συνεδριάσεις. Ο Φρέντι Μπελέρης θα πρέπει έως και τις 16:00 του Σαββάτου 20 Ιουλίου να επιστρέψει πίσω για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Η Διεύθυνση Φυλακών, σύμφωνα με το himara.gr, ζήτησε πλήρη στοιχεία από τον Μπέλερη, περιλαμβανομένων της εγγύησης της μετακίνησης, την παράδοση του εισιτηρίου μετάβασης-επιστροφής, τη διαμονή και την τακτοποίησή του σε ξενοδοχείο. Αν παραμείνει περισσότερο απ' ό,τι προβλέπει η άδεια, λόγω των εξελίξεων εκεί, θα πρέπει να ενημερώσει επίσημα όλα τα αρμόδια ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών Αρχών στις Βρυξέλλες.