«Ήμουν πάντα υπέρ του πλειοψηφικού συστήματος. Πάντα υπέρ της πολιτικής σταθερότητας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Εκείνη και εγώ”, με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας το δημοσίευμα της “Απογευματινής” για την αλλαγή εκλογικού νόμου, τονίζοντας την ανάγκη για ένα σύστημα που να εξασφαλίζει σταθερότητα και αποτελεσματική διακυβέρνηση.

Αναφορικά με την κόντρα με τους παθολόγους τόνισε πως «αυτό που συζητάμε εμείς δεν είναι να προσλάβουμε γενικά παθολόγους στο νοσοκομείο, είναι να έρθουν δύο μέρες το μήνα να κάνουν βάρδια για να βγαίνουν οι εφημερίες. Την Τετάρτη θα έχω μια συνάντηση με τον Πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο, θα ξαναμιλήσω με τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων. Διαβάζω κάτι ανακοινώσεις δριμείες που βγάζουνε εγώ δεν απαντώ σε αυτές γιατί δεν είναι να περάσει του Γεωργιάδη ή να περάσει των Γιατρών, ας περάσει των γιατρών δεν μ’ ενδιαφέρει εμένα με ενδιαφέρει στο τέλος να βγαίνουν οι εφημερίες στα νοσοκομεία. Εγώ είμαι εδώ για ένα σκοπό, να βρίσκει ο πολίτης όταν πάει στα επείγοντα γιατρό».

«Εγώ ούτε απειλώ ούτε αντιδικώ, τους σέβομαι τους γιατρούς αντιθέτως θεωρώ πάρα πολύ απαξιωτική για τους γιατρούς τη συζήτηση ότι θα χάσουν λεφτά... Θέλω να πιστέψετε έχω την πιο καλόπιστη διάθεση έναντι των γιατρών και θέλω πραγματικά χωρίς να χρειαστεί να πάρω εγώ κανένα μέτρο να συνεννοηθούμε και να πάνε όλα καλά. Δεν θέλω να φτάσω σε νομοθετικά μέτρα. Δεν είναι μια διελκυστίνδα ποιος θα πάρει το πάνω χέρι εδώ. Υπουργός, υπουργείο και ιατρικός κόσμος πρέπει να συνεργαστούμε για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας τις υπηρεσίες υγείας που πρέπει να παρέχουμε στα νοσοκομεία», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «δεν είναι η ώρα των αντεγκλήσεων και των ανακοινώσεων. Δεν είμαστε παιδιά Δημοτικού για να τσακωνόμαστε, τώρα έχουμε ένα πρόβλημα πρέπει και οι γιατροί να καταλάβουν ότι πρέπει να βάλουν λίγη πλάτη. Δεν είναι τόσο φοβερό να δώσουν δύο μέρες το μήνα στο νοσοκομείο και δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσο μεγάλη φασαρία για κάτι τόσο απλό».

Σε ότι αφορά την υπόθεση και το αίτημα για την αποκάλυψη των προστατευόμενων μαρτύρων υπογράμμισε πως «υπάρχει ένας άνθρωπος, ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης, αυτό είναι το πραγματικό ονοματεπώνυμό του ήταν προστατευόμενος μάρτυρας στην Αμερική και μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος στην Ελλάδα. Αυτό το ξέρουμε γιατί οι αμερικανικές αρχές όταν έγινε η προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής έδωσαν στη Βουλή τα στοιχεία των προστατευμένων μαρτύρων. Μας έδωσαν οι Αμερικάνοι την κατάθεσή του ανθρώπου αυτού δεν λεει τίποτα για κανέναν πολιτικό στην Ελλάδα. Λεει για γιατρούς, για υπερσυνταγογραφήσεις, λεει για διάφορα πράγματα για πολιτικό που πήρε λεφτά στην Ελλάδα δεν λεει για κανέναν.

Ο ίδιος άνθρωπος στην Ελλάδα στην κα Τουλουπάκη είπε ότι εγώ πήρα 2 εκατ. ότι πήγα τη βαλίτσα στον Σαμαρά, ότι πήρε λεφτά ο Λοβέρδος κλπ. Δεν είναι εύλογο να πρέπει τον ρωτήσω ότι «κ. Δεστεμπασίδη γιατί στην Αμερική ξεχάσατε να πείτε για τους πολιτικούς που στην Ελλάδα τα παίρνανε και γιατί στην Ελλάδα το θυμηθήκατε»; Εγω αυτό δεν μπορώ να τον ρωτήσω γιατί η κα Τουλουπάκη τον έκανε μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. ... Εγώ δεν θέλω να αντιδικώ με τους εισαγγελείς, εγώ σέβομαι τη Δικαιοσύνη αλλά εδώ έχουμε ένα πραγματικό πρόβλημα. Έχουμε κάποιους ανθρώπους που βάσει των αποφάσεων της Δικαιοσύνης είπαν αποδεδειγμένα ψέματα, είπαν διαφορετικά πράγματα από ότι στην Ελλάδα στην Αμερική, έχουν λάβει στην Αμερική ένα σκασμό λεφτά σε εκατομμύρια ενώ εδώ μας τους είχαν παρουσιάσει ως «τους καλούς ανθρώπους που δεν άντεξαν να βλέπουν άλλο τη διαφθορά» και ταυτόχρονα εμείς οι 10 έχουμε μείνει αθώοι μεν για τη Δικαιοσύνη, ύποπτοι για την κοινή γνώμη. Πως θα γίνει δεν θα μας βοηθήσει η Δικαιοσύνη να λύσουμε αυτό το θέμα να πάμε παρακάτω;


Για το δημοσίευμα της Απογευματινής

Ερωτηθείς αν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του εκλογικού συστήματος προς το πλειοψηφικότερο όπως αναφέρει δημοσίευμα της Απογευματινής απάντησε ότι «εγώ είμαι πάντα υπέρ του πλειοψηφικού συστήματος. Εγώ δεν πιστεύω στα αναλογικότερα συστήματα, πιστεύω στα πιο πλειοψηφικά συστήματα όμως έχω μεγαλώσει σε μια χώρα που άκουγα του πάσης φύσεως Αριστερούς να υπερασπίζονται μετά πάθους της απλή και άδολη αναλογική με το που κέρδισε ο Μελανσόν και οι άλλοι στη Γαλλία τη Λεπέν με ένα ακραία πλειοψηφικό σύστημα ξαφνικά πανηγυρίζουν όλοι οι Αριστεροί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για το πόσο καλό είναι το σύστημα στη Γαλλία. Τι έγινε η απλή και άδολη αναλογική πήγε περίπατο!...Η προσωπική μου γνώμη είναι πάντα υπέρ της πολιτικής σταθερότητας».

Ερωτηθείς πως κρίνει το γεγονός ότι συντηρείται στον ΣΥΡΙΖΑ μια συζήτηση για την κακοδιαχείριση την περίοδο του κ.Τσίπρα είπε ότι «ο κ. Κασσελάκης σχεδόν σε κάθε του ομιλία πετάει και ένα υπονοούμενο για μαύρα λεφτά στον κ. Τσίπρα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτό βλάπτει όχι τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά βλάπτει τη δημοκρατία. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να βγει δημόσια και με θάρρος να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη του. Δεν μπορεί ο διάδοχός του σε κάθε συνέντευξή του να λεει «εγώ δεν πήρα μαύρα από τη μέρα που ήρθα» γιατί για όποιον τον ακούει αυτό που αντιλαμβάνεται είναι ότι ο προηγούμενος έπαιρνε μαύρα. Αυτό πια αφορά τον Τσίπρα τον ίδιο. Δεν μπορεί ο Τσίπρας να συνεχίσει να είναι σιωπηλός σε αυτό , αναλαμβάνει ευθύνη έναντι της δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας με τα να μένει σιωπηλό. Είναι σαν να δικαιώνει τον Κασσελάκη, σαν να τον φοβάται».