Να κλείσει το θέμα των «μαύρων ταμείων» στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη ο πρώην υπουργός και Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Open.

«Πρέπει να γίνεται ανοιχτή πολιτική συζήτηση, αλλά να θυμόμαστε όλοι ότι πρέπει να εξαντλείται κάθε προσπάθεια σύνθεσης, την οποία έχουμε όλα τα περιθώρια να την πετύχουμε στην αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2pw55brf23l)

«Στρέβλωση στην πολιτική συζήτηση»

Αναφέροντας μάλιστα, στη συνέχεια, ότι «πρέπει να υπάρξει μία ηγετική πρωτοβουλία που να κλείνει αυτό το θέμα (σ.σ.: περί των οικονομικών του κόμματος)», καθώς εκτός των άλλων «αποτελεί στρέβλωση στην πολιτική συζήτηση, όταν είναι γνωστή η πολιτεία και το παρελθόν άλλων κομμάτων να συζητάμε αυτά τα θέματα με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι «πρέπει αύριο, ψύχραιμα και συλλογικά, να αποφανθούμε και για τα θέματα της συγκυρίας και για τον σχεδιασμό μας. Διότι έχουμε μία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και η Πολιτική Γραμματεία ως εκτελεστικό όργανο καλείται να την υλοποιήσει».

Περιέγραψε ακόμα ότι η προοπτική μιας προοδευτικής εκλογικής συνεργασίας, όπως αναφέρεται στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, «είναι απολύτως πλειοψηφική εντός του κόμματος και εδώ βρίσκεται το έδαφος ευρύτερων συνθέσεων. Πέρα από κάποιες απόψεις οι οποίες προκρίνουν τη διάλυση των υπαρχόντων σχηματισμών και τη δημιουργία νέου κόμματος -αυτό κατά τη γνώμη μου είναι τεράστιο λάθος, διότι δεν υπάρχει επεξεργασμένη πρόταση, ώριμες συνθήκες και σαφές πολιτικό πλαίσιο- υφίσταται συμφωνία στο θέμα αυτό».