«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» σχετικά με τους προστατευμένους μάρτυρες της υπόθεσης Νovartis.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης, «το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν έχει τον πρώην υπουργό Κοντονή που έχει πει τι συνέβη στα χρόνια τους, όταν έχει δυο υπουργούς αμετάκλητα καταδικασμένους για σοβαρά αδικήματα, νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει δυο πράγματα, να ζητήσει συγγνώμη ή να σιωπήσει. Προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο».

Συγκεκριμένα απαντώντας στην ερώτηση εάν συμφωνεί η κυβέρνηση με το αίτημα να αποκαλυφτούν τα πρόσωπα των μαρτύρων, είπε ότι «η απόφαση για την ικανοποίηση ενός αιτήματος είναι της Δικαιοσύνης, δεν μπορούμε να πούμε πολλά, είναι ανεξάρτητη».

«Η κυβέρνηση με τις τελευταίες αλλαγές στον ποινικό κώδικα ουσιαστικά δίνει μεγαλύτερες ελευθερίες στους εισαγγελικούς λειτουργούς για να κρίνει αν ένας προστατευόμενος μάρτυρας πρέπει να συνεχίζει να είναι προστατευόμενος μάρτυρας. Σε πολιτικό επίπεδο, έχουμε μια πρωτοφανής σκευωρία που συνάντησε πολλά λεφτά», είπε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ήταν πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα σκευωρία», είπε στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτά τα ποσά ζαλίζουν, για να πούμε την πραγματικότητα».

Τέλος, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, είπε πως «έβαλε πλάτη ο τωρινός ΣΥΡΙΖΑ στον προηγούμενο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πράγμα είναι. Το δεύτερο, για το πού θα πάει η Κεντροαριστερά, αναρωτιέμαι, και κυρίως για το ΠΑΣΟΚ, αν σε αυτή τη συμμαχία συμπεριλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ της Νovartis. Να απαντήσουν οι επίδοξοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ».