Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, καθώς είναι προφανές ότι η ενότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρέμεται σε μια κλωστή. Οι προσβλητικές δηλώσεις που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα και ιδίως οι αναφορές του σε μαύρα ταμεία και μαύρο χρήμα που κυκλοφορούσε επί των ημερών του, ενεργοποίησαν τα ανακλαστικά των στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και άνοιξαν τον ασκό της σύγκρουσης. Επί της ουσίας οι αθλιότητες που εκστόμισε ο κ. Κασσελάκης οδήγησαν στην ενοποίηση αντίρροπων δυνάμεων του κόμματος.

Σήμερα αποκαλύπτουμε μια σημαντική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, πριν από περίπου δέκα ημέρες, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στην Λεωφόρο Αμαλίας, κάτω από άκρα μυστικότητα, μια μεγάλη σύσκεψη. Στη σύσκεψη υπό τον πρώην πρωθυπουργό πήραν μέρος κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα σε αυτούς η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιώργος Βασιλειάδης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης κ.α. Από την κρίσιμη συνάντηση απουσίαζε λόγω της περιπέτειας με την υγεία του ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Στη σύσκεψη μπήκαν κάτω όλα τα δεδομένα και συμφωνήθηκε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων που δεν συμφωνούν με τις κινήσεις και τις επιλογές που κάνει ο κ. Κασσελάκης. Καρπός της σύσκεψης -και προφανώς με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα- ήταν το κείμενο που συνυπέγραψαν 87 στελέχη του κόμματος, ανάμεσά τους και 7 βουλευτές.

Το εν λόγω κείμενο δημοσιοποιήθηκε λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και ουσιαστικά παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο. Δεδομένου ότι οι συσχετισμοί δεν επιτρέπουν στην πλευρά της μειοψηφίας να δώσει επί της ουσίας τη μάχη για την αλλαγή εντός του κόμματος, είναι σαφές ότι κινήσεις σαν και αυτές που προαναφέραμε προετοιμάζουν το έδαφος της τελικής σύγκρουσης με τον Στέφανο Κασσελάκη. Αν αυτό θα γίνει πριν ή κατά τη διάρκεια του καταστατικού συνεδρίου που είναι προγραμματισμένο για τις 4-6 Οκτωβρίου θα το μάθουμε προσεχώς.