Με  τον Φρέντη Μπελέρη, συναντήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας , Άγγελος Συρίγος, και ο Σταύρος Παπασταύρου ύστερα από την άδεια που έλαβε ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από τη φυλακή προκειμένου να πάει στο Στρασβούργο για να ορκιστεί στο νέο του αξίωμα στην Ευρώπη. 

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Άγγελος Συρίγος υπογραμμίζει τη στήριξή του στο πρόσωπο του Φρέντη Μπελέρη, ενώ εξαπολύει τα «πυρά» του στον Έντι Ράμα, αναφέροντας ότι η στάση του είναι «προκλητικά αδιάλακτη».

Παράλληλα, αναφέρει ότι  «η φυλάκιση Μπελέρη έγινε διότι αντιτάχτηκε μαζί με τους άλλους Χειμαρριώτες στη λεηλασία και στον σφετερισμό των περιουσιών τους» και προσθέτει πως «ο αγώνας συνεχίζεται για την προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Αλβανίας».

Η ανάρτηση του Άγγελου Συρίγου


«Το τηλέφωνο χτύπησε αρκετά μετά τα μεσάνυχτα.

-Η Αλβανική Αστυνομία έπιασε τον Φρέντη και τον πηγαίνουν τώρα στην Αυλώνα.

Έκτοτε πέρασαν 15 μήνες. Τον στηρίξαμε με κάθε τρόπο. Ο Φρέντης πάντα μέσα στη φυλακή, αλλά βράχος. Η στάση του Ράμα προκλητικά αδιάλλακτη. Η κίνηση ματ ήταν η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να κατεβάσει τον Μπελέρη υποψήφιο Ευρωβουλευτή. Αυτό μαζί με τη θριαμβευτική του εκλογή άλλαξαν όλα τα δεδομένα.

Σήμερα τον υποδεχτήκαμε πανηγυρικά στο αεροδρόμιο της Αθήνας μαζί με τον Σταύρο Παπασταύρου, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες.

Πάει στο Στρασβούργο να αναλάβει καθήκοντα ως Ευρωβουλευτής.

Μην ξεχνάμε ότι η φυλάκιση Μπελέρη έγινε διότι αντιτάχτηκε μαζί με τους άλλους Χειμαρριώτες στη λεηλασία και στον σφετερισμό των περιουσιών τους.

Ο αγώνας συνεχίζεται για την προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Αλβανίας!».