Σε επαγρύπνηση κάλεσε τον λαό να βρίσκεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά την ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

«Από τη συνάντηση ενημέρωσης με τον κ. Γεραπετρίτη, επιβεβαιώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της λεγόμενης "γεωπολιτικής αναβάθμισης" της χώρας, αποτελεί τον "σημαιοφόρο" των επικίνδυνων ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή, σε μια περίοδο μάλιστα που οι ανταγωνισμοί οξύνονται και ο κίνδυνος επέκτασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων είναι κάτι παραπάνω από ορατός, ιδιαίτερα μετά τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Αποτελεί, δε, τον ένθερμο υποστηρικτή των προσπαθειών του ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό σε συνέχεια των διευθετήσεων του Κραν Μοντανά, που προωθούν διχοτομικού χαρακτήρα "λύσεις" στη βάση των δύο "συνιστώντων κρατών"» δήλωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μετά την ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών.

 «Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρχει ούτε απ' την πολιτική των λεγόμενων "ήρεμων νερών" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που τελικά διαμορφώνονται με βάση τις ΝΑΤΟϊκές επιδιώξεις.

Ο λαός με την πάλη του πρέπει να αντιταχθεί και να ματαιώσει κάθε επικίνδυνο σχέδιο σε βάρος του και σε βάρος των άλλων λαών της περιοχής» τόνισε καταλήγοντας ο Ν. Καραθανασόπουλος.