Το μεσημέρι στην Κουμουδνούρου θα συνεδριάσει για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ασχοληθεί με τα οικονομικά θέματα.

Η επιτροπή Οικονομικών, η οποία συστάθηκε το τελευταίο διάστημα αναμένεται να καταθέσει τις προτάσεις της σχετικά με το τι πρέπει να γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ για να εξομαλυνθεί η κακή κατάσταση στα οικονομικά, αλλά και για να διασωθούν τα κομματικά ΜΜΕ. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύγκρουση Κασσελάκη - «87», του «μαύρο χρήμα» και η Novartis

Όλα δείχνουν οτι τα στελέχη που εκφράζουν τους «87» της ΚΕ που διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη θα επαναφέρουν την κριτική τους για τα όσα έχει πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για «μαύρο χρήμα» και «μαύρες σακούλες».

Τα στελέχη αυτά υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι οι αναφορές για την οικονομική διαχείρηση του Αλέξη Τσίπρα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα αξιοποιεί σήμερα η κυβέρνηση για να επαναφέρει στην επικαιρότητα την υπόθεση της Novartis

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την ΝΔ για το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων έγινε με αφορμή δημοσίευμα το οποίο υποστήριζε  ότι έλαβαν 56 εκατομμύρια ευρώ από τις αμερικανικές αρχές.

Και η σύγκρουση με την κυβέρνηση για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη και καλοστημένη σκευωρία με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ αναμένοντας τις κινήσεις της δικαιοσύνης. «Ούτε ποτέ πρόκειται η κυβέρνηση αυτή να εμπλακεί σε αποφάσεις της δικαιοσύνης ή να ζητήσει το “α” ή το “β” από τη δικαιοσύνη, αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές,  που λειτουργούσαν παρα-υπουργεία δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου. Χθες, έπεσαν και οι τελευταίες, για τα μάτια του κόσμου, μάσκες ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη είναι κάτι διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα. Έβαλε πλάτη, ο τωρινός ΣΥΡΙΖΑ στον προηγούμενο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πράγμα είναι», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντούσαν, πάντως, πως ζητώντας να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες τους για να φανεί η δήθεν «σκευωρία», μεταξύ άλλων θέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό πλαίσιο για τους προστατευμένους μάρτυρες και επιδιώκουν, ουσιαστικά, να το καταργήσουν. Πρόσθεταν, μάλιστα, πως υπάρχουν μία σειρά ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν: «Γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων; Φοβάται κάτι άλλο που έρχεται; Προσπαθεί να εκφοβίσει ή να αποτρέψει κάποιους μάρτυρες σε άλλες υποθέσεις;».

Την ίδια στιγμή στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι είναι δεδομένο ότι «επανερχόμενη η κυβέρνηση σε κάτι που η δικαιοσύνη έχει κρίνει ήδη δεκάδες φορές προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από τα πραγματικά, χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, πετώντας ταυτόχρονα λάσπη».