«Σκαστές» διακοπές θα κάνουν αυτό το καλοκαίρι στο ΠΑΣΟΚ, με τους υποψήφιους για την προεδρία να τρέχουν και να μη φτάνουν, με στόχο κατ’ αρχάς τη συγκέντρωση των 5.000 υπογραφών ώστε να κατατεθούν όλα όπως πρέπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), κλείνοντας τα διαδικαστικά.

Θα ακολουθήσουν τρεις μήνες περιοδειών εν μέσω ενός θερμικά βαρύτατου θέρους κι ενώ σήμερα αναμένεται να προστεθεί στους επίδοξους δελφίνους και η Άννα Διαμαντοπούλου για την οποία πολύς θόρυβος έχει ήδη σηκωθεί.

*Διαβάστε ακόμα: Άννα Διαμαντοπούλου: Η υποψηφιότητα που θα αλλάξει το τοπίο ενόψει των εσωκομματικών στο ΠΑΣΟΚ - Την Τρίτη οι ανακοινώσεις


ΠΑΣΟΚ: Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Διαμαντοπούλου - Τι προφίλ θα παρουσιάσει

Η κυρία Διαμαντοπούλου ανακοινώνει το μεσημέρι και φέρεται να έχει ενημερώσει σχετικά τους Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο. Η πρώην υπουργός δεν θα έχει επιτελική ομάδα δίπλα της, πλην των συνεργατών της στο «Δίκτυο».

«Δεν πρόκειται να εμφανιστεί ως ομαδάρχης με το επιτελείο της που θα… καταλάβουν το ΠΑΣΟΚ», λένε συνομιλητές της. Η κυρία Διαμαντοπούλου έχει ανοίξει και ομαδικό group στο Viber, που έχει φτάσει ήδη τα 2.000 μέλη.


Το «πράσινο φως» στον Χάρη Δούκα

Σε αυτό το κλίμα μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η ΕΔΕΚΑΠ. Στο τραπέζι θα βρεθούν θέματα όπως η ανοιχτή ακόμη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, ο αριθμός και ο χρόνος διεξαγωγής ντιμπέιτ, ο τρόπος παρουσίασης των προτάσεων του καθενός κ.λπ. και βέβαια το αν θα δοθεί «πράσινο φως» στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα λόγω της… παράλληλης απασχόλησής του στον δημαρχιακό θώκο. Η ΕΔΕΚΑΠ θα πρέπει να αποφανθεί αν ο κ. Δούκας τελικά μπορεί να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος ή όχι.

Θυμίζουμε ότι το άρθρο 36 του καταστατικού, και συγκεκριμένα στην παράγραφο 2, αναφέρει: «Όσα μέλη του φορέα κατέχουν, κατόπιν διορισμού ή εκλογής, έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να είναι υποψήφια σε μονοπρόσωπα όργανα». Με βάση λοιπόν την παραπάνω καταστατική πρόβλεψη ο δήμαρχος Αθηναίων δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν η Επιτροπή Δεοντολογίας επιμείνει στο γράμμα του νόμου.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι κανείς στη Χαριλάου Τρικούπη δεν επιθυμεί το ζήτημα να απασχολήσει περισσότερο τη συζήτηση σχετικά με τις διεργασίες που γίνονται στο ΠΑΣΟΚ. Η πιθανότερη εξέλιξη θα είναι να ξεπεραστεί το τυπικό αυτό πρόβλημα με συνοπτικές διαδικασίες και ο δήμαρχος Αθηναίων να συνεχίσει κανονικά…. να οργώνει τη χώρα.

Ενδεικτική ήταν άλλωστε και η δήλωση Ανδρουλάκη ότι «θα γίνει αλλαγή στο καταστατικό για να μην υπάρχει πρόβλημα με την υποψηφιότητα Δούκα». Ταυτόχρονα όμως κανείς εκ των άλλων διεκδικητών δεν έχει επικαλεστεί το ασυμβίβαστο.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή