Σε βαθιές τομές προχωρά ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης των επίορκων υπαλλήλων, προχωρά στο «ξήλωμα», στην καρατόμηση και στην επανατοποθέτηση συνολικά 148 υπαλλήλων της Περιφέρειας!

*Διαβάστε ακόμα: Νίκος Χαρδαλιάς: Σπάει το απόστημα της διαφθοράς με τη μέθοδο "σοκ και δέος"

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2qc0xlmoig9)

Ποιοι είναι οι 148 υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής που «ξηλώνονται»

Συγκεκριμένα, ουδείς από τους 148 υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου παραμένει στη θέση του. Στη σκιά του μεγάλου σκανδάλου του κυκλώματος εκβιαστών από εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου Αθηναίων, ο περιφερειάρχης πρώτος ανακοινώνει τις κρίσιμες αλλαγές, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταβεί στον εισαγγελέα με φάκελο απ’ όπου θα προκύψουν νέα στοιχεία για τις έρευνες των Αρχών σχετικά με το εκτεταμένο κύκλωμα.

Αναλυτικά, θέσεις αλλάζουν και οι επτά διευθυντές των υπηρεσιών υγειονομικού ελέγχου, με τους τρεις, βεβαίως, οι οποίοι εμπλέκονται παντοιοτρόπως στην υπόθεση να καρατομούνται (Κεντρικός και Βόρειος Τομέας). Οι υπόλοιποι τέσσερις αναμένεται να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή ευθύνης. Το γεγονός πως μετακινούνται υπάλληλοι οι οποίοι δεν εμπλέκονται στην τρομερή υπόθεση εμπίπτει στο πλαίσιο της απόφασης του περιφερειάρχη, ο οποίος θέτει ως βασική προϋπόθεση το ότι δεν εξαιρείται κανείς από τις αλλαγές.

Ακόμη, αλλάζουν και οι δεκαπέντε τμηματάρχες των υπηρεσιών υγειονομικού ελέγχου. Ειδικότερα, δέκα τμηματάρχες μετακινούνται σε διαφορετική περιοχή ευθύνης και πέντε, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες για τον Κεντρικό και το Νότιο Τομέα, παύονται από τα καθήκοντά τους. Σημειώνεται ότι «ξηλώνονται» και όλοι οι τμηματάρχες γραμματειών.

Παράλληλα, αλλάζουν και οι 126 επόπτες υγείας, οι οποίοι με κλήρωση και «rotation» θα επανατοποθετηθούν σε άλλες θέσεις ευθύνης, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα παραμονής στα νέα τους καθήκοντα. Η τοποθέτηση των εποπτών υγείας θα διαρκεί δύο χρόνια και θα ακολουθεί εκ νέου πλήρωση των θέσεων με τη διαδικασία του «rotation» – διαδικασία που διασφαλίζει αλλαγή τομέων, περιοχών ευθύνης και της σύνθεσης των ζευγαριών των ελεγκτών.


Νίκος Χαρδαλιάς: Καμία ανοχή στη διαφθορά

Μετά την ανακοίνωση των αλλαγών, ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: «Με προσωπική μου απόφαση αλλάζουν θέση και οι 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής. […] Και δεν σταματάμε εδώ, καθώς πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε αναλυτικά πρόσθετες δικλίδες ασφαλείας για τη θωράκιση της διαφάνειας. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ήθος, την εμπειρία και την εργατικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπαλλήλων μας στην Περιφέρεια Αττικής. Δεν είμαι και δεν ήμουν ποτέ θιασώτης της άποψης ότι “μαζί με τα ξερά καίγονται και χλωρά”. Ωστόσο, όλοι κρίνονται. Και πρώτος από όλους εγώ επιθυμώ να κρίνομαι, καθημερινά, από τους πολίτες. […] Θα πατάξουμε κάθε παράνομη συμπεριφορά που πληγώνει το κύρος της Περιφέρειας και τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε την κοινωνία. Καμία ανοχή στη διαφθορά».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2q3sukdvug9)