Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Mega, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χθες, Δευτέρα 15/07, στη γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα.

*Διαβάστε εδώ: Επίθεση Πολάκη σε Συρεγγέλα: Βούλωσέ το και άντε να κάνεις καμιά δουλειά

«Εχθές το βράδυ έγινε ένα απαράδεκτο περιστατικό σε ένα τηλεοπτικό πάνελ τοπικού σταθμού, με την παρουσία της γραμματέως της ΝΔ, της κ. Συρεγγέλα, και εκπροσώπων όλων των κομμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Παρενέβη τηλεφωνικά ο κ. Πολάκης και πάνω σε έναν έντονο διάλογο είπε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά της κ. Συρεγγέλα, κατά μίας πολιτικού αντιπάλου και γυναίκας. Χαρακτηρισμοί οι οποίοι παραπέμπουν σε ακραία κόμματα και επειδή είναι πολύ ευαίσθητος ο ΣΥΡΙΖΑ με τις διαγραφές και τις παραιτήσεις υπουργών, ζητάμε από τον κ. Κασσελάκη να πάρει θέση και σε κάθε περίπτωση να διαγράψει τον κ. Πολάκη. Αν δεν κάνει κάτι ο κ. Κασσελάκης, σημαίνει ότι αυτή η συμπεριφορά, που όλα αυτά τα χρόνια την αφήνει ανεξέλεγκτη ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια συνολική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είμαστε αλά καρτ ευαίσθητοι», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας 15/07 ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση στη Μαρία Συρεγγέλα, λέγοντάς της «βούλωσέ το και άντε να κάνεις καμιά δουλειά».

*Διαβάστε εδώ: Δριμεία επίθεση Γεωργιάδη σε Πολάκη: "Ντροπή σου, παίζεις με τον πόνο ανθρώπων"

Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης παρενέβη χθες στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0» του AtticaTv, προκειμένου να απαντήσει στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που επίσης είχε προηγουμένως παρέμβει τηλεφωνικά στην ίδια εκπομπή, προκειμένου να απαντήσει στις καταγγελίες πως «κόπηκε» η πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ.

«Θέλω να απαντήσω στον κ. Αδιευκρίνιστο, τον Γεωργιάδη, που, αντί για να χωθεί σε καμία τρύπα, όπως θα έπρεπε, τόλμησε να βγει και να πει αυτά που είπε. Συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να γράψει φάρμακα σε ανασφάλιστους. Τον προκαλώ να πάει αυτός και να γράψει φάρμακα, αν έχει τσίπα. Δεν έπεσε κανένα σύστημα. Συνειδητό είναι και, επειδή υπάρχει τσουνάμι αντιδράσεων, προσπαθεί σαν λερωμένος ποντικός να το μαζέψει», είπε αρχικά ο κ. Πολάκης απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη.


Πολάκης σε Συρεγγέλα: ''Βούλωσέ το και άντε να κάνεις καμιά δουλειά''

Τότε, η κ. Συρεγγέλα ζήτησε από τον κ. Πολάκη να παρουσιάσει το ΦΕΚ ή την εγκύκλιο της κυβέρνησης που αναφέρει κάτι τέτοιο.

Ο κ. Πολάκης, αφού πρώτα είπε στην κ. Συρεγγέλα να μη μιλάει «πάνω του», ανέφερε πως η απόφαση αυτή είχε παρθεί προ εξαμήνου με νόμο και τώρα απλά έκαναν διασταλτική ερμηνεία, χωρίς να χρειάζεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ ή να υπάρχει εγκύκλιος.

Η κ. Συρεγγέλα αποκάλεσε τον κ. Πολάκη ψεύτη και εκείνος της απάντησε πως πρέπει να πάει να... κάνει καμία δουλειά.

«Πείτε στον Γεωργιάδη μέχρι το πρωί να ξαναβάλει το σύστημα μπροστά. Σταματήστε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να μην έχετε το θράσος να μιλάτε. Να το βουλώσετε επιτέλους. Άντε μπράβο. Αυτό που πρέπει και σιωπή. Πολύ αέρα πήρατε», συνέχισε σε έντονο τόνο.

Η αντίδραση της κ. Συρεγγέλα ήταν άμεση και είπε στον κ. Πολάκη πως «δεν φοβόμαστε τις φωνές σας, κ. Πολάκη. Είστε απαράδεκτος. Να προσέχετε πώς μιλάτε. Είστε ψεύτης μεγάλος».

Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά ακόμα, με τον κ. Πολάκη να λέει πως «ο Γεωργιάδης λέει ψέματα από τότε που γεννήθηκε. Είναι ένας συνειδητός ακροδεξιός ψεύτης» και την κ. Συρεγγέλα να του απαντά: «Κύριε Πολάκη, κουλάρετε λίγο».


Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το ρεύμα

Την ίδια στιγμή, έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Μας αρέσει πάντοτε να μιλάμε με στοιχεία και με δεδομένα. Είναι πολύ σημαντικό να διαχωρίσουμε τη λιανική με τη χονδρική τιμή ρεύματος. Στη λιανική τιμή ρεύματος, μετά και τις τελευταίες παρεμβάσεις του Ιανουαρίου, των πολύχρωμων τιμολογίων, μετά από 6 μήνες εφαρμογής του μέτρου, ακόμα και με την πίεση των τελευταίων ημερών, είμαστε 10% έως 15% κάτω από ό,τι τον Δεκέμβρη. Η χώρα μας, ακόμα και με την πίεση του τελευταίου μηνός, είναι πολύ κάτω από την Ε.Ε.», επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

«Οι αυξημένες τιμές του ρεύματος ήταν κάτι που πλήγωσαν συνολικά την Ευρώπη και σίγουρα και την Ελλάδα, γι’ αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθ' όλη τη διάρκεια των ακραίων τιμών στο ρεύμα φορολόγησε τα υπερκέρδη και έδωσε 10 δισ. ευρώ. Ως προς τη λιανική τιμή του ρεύματος, αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε αυτό το σημείο και φαίνεται ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, το σημείο δηλαδή κατά το οποίο οι τιμές λιανικής είναι σε έναν βαθμό που χρειάζεται το κράτος να παρέμβει», συμπλήρωσε.

«Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, με βάση τις παρεμβάσεις Ιανουαρίου-Ιουνίου, έχουμε ρεύμα λιανικής τιμής στα επίπεδα πριν από την κρίση. Έχουμε μια ελαφριά αύξηση από τον προηγούμενο στον επόμενο μήνα, όμως έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε επίπεδα προ κρίσης. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που παίρνουμε αποδίδουν. Δεν σημαίνει ότι δεν είχαμε πρόβλημα, όμως σε σύγκριση με τις άλλες χώρες αποδίδουν περισσότερο. Αυτή τη στιγμή για τους καταναλωτές δεν χρειάζονται επιδοτήσεις. Οι όποιες παρεμβάσεις θα εξεταστούν σήμερα θα αφορούν τις τιμές χονδρικής. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα ακούσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μια σειρά από επιλογές που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση. Θα εξετάσει όλες τις επιλογές και θα λάβει τις αποφάσεις του», πρόσθεσε.


Για τον Μπελέρη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη, προκειμένου να μεταβεί στο Στρασβούργο για την ορκωμοσία του στην Ευρωβουλή.

«Είναι μία άδεια που έχει την αξία της. Μιλάμε για έναν νόμιμα εκλεγμένο δήμαρχο που δεν ορκίστηκε δήμαρχος και δεν σεβάστηκαν τα στοιχειώδη δικαιώματά του. Τώρα είναι ένας εκλεγμένος ευρωβουλευτής που έπρεπε να ορκιστεί και να συμμετέχει στις πρώτες ψηφοφορίες. Φαίνεται ότι από την έκτιση της ποινής του είναι προς το τέλος, αλλά η περίπτωση Μπελέρη είναι μια περίπτωση που έχει μεγάλη αξία να επιμένεις, κυρίως ο ίδιος που δεν ‘λύγισε’ στιγμή σε έναν αγώνα που έκανε για αυτά τα οποία σε άλλες χώρες είναι αυτονόητα, αλλά και η στάση που είχε και προσωπικά ο πρωθυπουργός, η ελληνική κυβέρνηση, το κόμμα της ΝΔ από την αρχή μέχρι σήμερα και η στάση που θα συνεχίσουμε να έχουμε. Σταθήκαμε δίπλα του από την πρώτη στιγμή, είμαστε περήφανοι γι' αυτό», σημείωσε.

«Η αποφυλάκιση του κ. Μπελέρη δεν αργεί, έχει εκτίσει περίπου 1,5 χρόνο μέσα στη φυλακή», υπογράμμισε.


Για την υπόθεση Novartis

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Εμείς λέμε κάτι το οποίο όταν το λέγαμε στην αρχή ήμασταν δακτυλοδεικτούμενοι και τώρα φαίνεται ότι είναι μια πραγματικότητα που φέρνει σε αμηχανία την αντιπολίτευση. Όταν είχε ξεκινήσει η υπόθεση Novartis, προσπάθησε η τότε κυβέρνηση, με το παραϋπουργείο Δικαιοσύνης, όπως έχει καταγγείλει ο κ. Κοντονής ότι λειτουργούσε στο Μέγαρο Μαξίμου, να πει ότι ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο, αναφερόμενοι στην πολιτική του διάσταση από συστάσεως ελληνικού κράτους. Κρεμάστηκαν στα μανταλάκια 10 πολιτικά πρόσωπα επειδή δεν άρεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν στο σημείο να απολογούνται για πράγματα που φάνηκε εκ των υστέρων ότι δεν υπήρχαν καν ενδείξεις και αρχειοθετήθηκε η υπόθεση. Ήρθαν στη συνέχεια στο φως της δημοσιότητας κάποια στοιχεία που φαίνεται ότι κάποιοι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν πάρει και πάρα πολλά λεφτά. Άρα εδώ πέρα μια σκευωρία ήρθε να ενωθεί με πάρα πολλά λεφτά».

«Εμείς λέμε ότι, εφόσον αποφασίσει η Δικαιοσύνη, είναι καλό να βγουν οι κουκούλες για να μιλήσουν οι άνθρωποι αυτοί, να απαντήσουν. (…) Η αλήθεια δεν θα θαφτεί επειδή έτσι το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. (…) Είναι πάρα πολύ δύσκολο το συναίσθημα για κάποιον να έχει στοχοποιηθεί και να μην του δίνεται η δυνατότητα, εφόσον το αποφασίσει η Δικαιοσύνη, να μάθει το γιατί. (…) Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα με την σκευωρία της Novartis, 50 χρόνια δεν έχει ξανασυμβεί και έχουμε χρέος να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά», πρόσθεσε.


Για την Υγεία

Σχετικά με την υποστελέχωση του ΕΣΥ και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, δήλωσε: «Έχουμε ένα ζήτημα που πρέπει να το δούμε σε όλη του τη διάσταση. Το ΕΣΥ χρόνο με τον χρόνο, κυρίως λόγω των συνεπειών της πανδημίας αλλά και της οικονομικής κρίσης, έφτασε σε ένα σημείο να μην είναι καθόλου θελκτικό για έναν νέο γιατρό. Κινούμαστε σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι να κάνουμε πιο θελκτικό το ΕΣΥ για έναν γιατρό. Υπάρχουν πολλές παρεμβάσεις που θέλουν χρόνο για να αποδώσουν. (…) Υπάρχουν 14 περιοχές που χρειάζονται δύο φορές τον μήνα ιδιώτες γιατροί να κάνουν δύο εφημερίες ώστε να μην καταρρεύσουν κάποιες κλινικές, μέχρι να αποδώσει η συνολική μας πολιτική».


Για την εγκληματικότητα

Κλείνοντας τη συνέντευξή του στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην οπαδική βία και τα πρόσφατα επεισόδια έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου.

«Ως προς την οπαδική βία έχουμε δύο πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Η μία είναι των τελευταίων ημερών και η άλλη, η γνωστή, μετά τη δολοφονία του αστυνομικού. (…) Το έγκλημα υπάρχει και θα υπάρχει. Εμείς έχουμε μια βούληση και μια οργάνωση ως προς τις Αρχές του κράτους αντιμετώπισης του εγκλήματος. Η βία κυρίως είναι έξω από τα γήπεδα, γι' αυτό και εμείς λέμε ότι όλοι αυτοί θα ξέρουν ότι θα υπάρχουν συνέπειες, υπάρχουν πολύ πιο αυστηροί ποινικοί κώδικες», κατέληξε.