«Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική "αρένα", αλλά κυρίως στην κοινωνία», τονίζει με ανακοίνωσή της η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα μετά την προσβλητική επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Σε δήλωσή της η κ. Συρεγγέλα καλεί όλες τις γυναίκες που δέχονται ή άκουσαν αντίστοιχες ύβρεις, τις συναδέλφισσές της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και τους τομείς Δικαιωμάτων και Ισότητας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλων των κομμάτων «να πάρουν καθαρά θέση και να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο “βούλωσ' το”».


Ολόκληρη η δήλωση της Μαρίας Συρεγγέλα - «Να υψώσουμε όλες μαζί τη φωνή μας απέναντι στο "βούλωσ' το"»

Χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης μου επιτέθηκε και αφού πρώτα ζήτησε να “πάω να κάνω καμιά δουλειά”, στη συνέχεια με το γνωστό τραμπούκικο ύφος του, μου είπε “να το βουλώσω”!

Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει την δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως ηγεσίας, ο “πολακισμός” αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια.

Όμως, στο όνομα όλων των γυναικών που δέχονται ή άκουσαν αντίστοιχες ύβρεις, καλώ τις συναδέλφισσές μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και τους τομείς Δικαιωμάτων και Ισότητας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλων των κομμάτων να πάρουν καθαρά θέση και να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο “βούλωστο”.

Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική “αρένα”, αλλά κυρίως στην κοινωνία.
Πάντως, ας μην ξεχνούν και ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ούτε πρόκειται να φοβηθούμε θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους.


Το χρονικό της επίθεσης Πολάκη - «Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά»

Χθες η Μαρία Συρεγγέλα συμμετείχε μαζί με τον Παύλο Πολάκη σε τηλεοπτικό πάνελ στο Attica TV, με την πολιτική κόντρα να βρίσκεται στο «κόκκινο» και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει άγρια επίθεση κατά της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης παρενέβη χθες στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0» του AtticaTv, προκειμένου να απαντήσει στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που επίσης είχε προηγουμένως παρέμβει τηλεφωνικά στην ίδια εκπομπή, προκειμένου να απαντήσει στις καταγγελίες πως «κόπηκε» η πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ.

«Θέλω να απαντήσω στον κ. Αδιευκρίνιστο, τον Γεωργιάδη, που, αντί για να χωθεί σε καμία τρύπα, όπως θα έπρεπε, τόλμησε να βγει και να πει αυτά που είπε. Συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να γράψει φάρμακα σε ανασφάλιστους. Τον προκαλώ να πάει αυτός και να γράψει φάρμακα, αν έχει τσίπα. Δεν έπεσε κανένα σύστημα. Συνειδητό είναι και, επειδή υπάρχει τσουνάμι αντιδράσεων, προσπαθεί σαν λερωμένος ποντικός να το μαζέψει», είπε αρχικά ο κ. Πολάκης απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη.

Τότε, η κ. Συρεγγέλα ζήτησε από τον κ. Πολάκη να παρουσιάσει το ΦΕΚ ή την εγκύκλιο της κυβέρνησης που αναφέρει κάτι τέτοιο.

Ο κ. Πολάκης, αφού πρώτα είπε στην κ. Συρεγγέλα να μη μιλάει «πάνω του», ανέφερε πως η απόφαση αυτή είχε παρθεί προ εξαμήνου με νόμο και τώρα απλά έκαναν διασταλτική ερμηνεία, χωρίς να χρειάζεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ ή να υπάρχει εγκύκλιος.

Η κ. Συρεγγέλα αποκάλεσε τον κ. Πολάκη ψεύτη και εκείνος της απάντησε πως πρέπει να πάει να... κάνει καμία δουλειά.

«Πείτε στον Γεωργιάδη μέχρι το πρωί να ξαναβάλει το σύστημα μπροστά. Σταματήστε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να μην έχετε το θράσος να μιλάτε. Να το βουλώσετε επιτέλους. Άντε μπράβο. Αυτό που πρέπει και σιωπή. Πολύ αέρα πήρατε», συνέχισε σε έντονο τόνο.

Η αντίδραση της κ. Συρεγγέλα ήταν άμεση και είπε στον κ. Πολάκη πως «δεν φοβόμαστε τις φωνές σας, κ. Πολάκη. Είστε απαράδεκτος. Να προσέχετε πώς μιλάτε. Είστε ψεύτης μεγάλος».

Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά ακόμα, με τον κ. Πολάκη να λέει πως «ο Γεωργιάδης λέει ψέματα από τότε που γεννήθηκε. Είναι ένας συνειδητός ακροδεξιός ψεύτης» και την κ. Συρεγγέλα να του απαντά: «Κύριε Πολάκη, κουλάρετε λίγο».


Ο χαρακτηριστικός διάλογος

«Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε», φώναζε ο Παύλος Πολάκης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της κ. Συρεγγέλα.

«Να σας πω κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», απάντησε η γραμματέας της ΝΔ.
«Να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να το βουλώσετε επιτέλους! Άντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει!».


Παύλος Μαρινάκης: Ζητάμε διαγραφή Πολάκη για την επίθεση στη Συρεγγέλα

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Mega.

«Εχθές το βράδυ έγινε ένα απαράδεκτο περιστατικό σε ένα τηλεοπτικό πάνελ τοπικού σταθμού, με την παρουσία της γραμματέως της ΝΔ, της κ. Συρεγγέλα, και εκπροσώπων όλων των κομμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Παρενέβη τηλεφωνικά ο κ. Πολάκης και πάνω σε έναν έντονο διάλογο είπε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά της κ. Συρεγγέλα, κατά μίας πολιτικού αντιπάλου και γυναίκας. Χαρακτηρισμοί οι οποίοι παραπέμπουν σε ακραία κόμματα και επειδή είναι πολύ ευαίσθητος ο ΣΥΡΙΖΑ με τις διαγραφές και τις παραιτήσεις υπουργών, ζητάμε από τον κ. Κασσελάκη να πάρει θέση και σε κάθε περίπτωση να διαγράψει τον κ. Πολάκη. Αν δεν κάνει κάτι ο κ. Κασσελάκης, σημαίνει ότι αυτή η συμπεριφορά, που όλα αυτά τα χρόνια την αφήνει ανεξέλεγκτη ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια συνολική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είμαστε αλά καρτ ευαίσθητοι», τόνισε.