Παρά το σάλο που δημιουργήθηκε μετά το χθεσινό επεισόδιο Πολάκη-Συρεγγέλα, και την τελευταία αντίδραση της ίδιας της γραμματέως της ΝΔ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε προκλητικότατα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν παίρνει λέξη πίσω» από όσα είπε σε βάρος της.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Παύλος Πολάκης:

«Αφήστε κατά μέρος τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ περι «σεξιστικής επίθεσης Πολακη στη Συρεγγελα» και ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ του τύπου «ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΣΦΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ» για την προσπάθεια που κάνατε χθες να πετάξετε εκτός συστήματος συνταγογραφησης τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας!!!!
ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ.
Λέξη δεν παίρνω πίσω από αυτά που ειπα χθες σε μια βουλευτή που
-δεν ήξερε καν το αντικείμενο που κουβεντιάζαμε λες και η ΗΔΙΚΑ λειτουργεί με ΦΕΚ και όχι με εντολές από υπουργείο και ΕΟΠΥΥ
-μιλούσε διαρκώς πάνω μου ενώ ήμουν σε τηλεφωνική γραμμή για να μην ακούγεται το ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ της πολιτικης της ΝΔ με τους ανασφάλιστους!
ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΠΙΣΩ,ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ !!»

«Δεν τίθεται θέμα διαγραφής Πολάκη, ήταν φραστικό ατόπημα», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του Παύλου Πολάκη, μετά τις δηλώσεις κατά της Μαρίας Συρεγγέλα όπως δηλώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης, εχθές εξαπέλυσε επίθεση κατά της γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών, Μαρία Συρεγγέλα, λέγοντάς της «βούλωσέ το και άντε να κάνεις καμιά δουλειά».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάποια στελέχη κάνουν λόγο για ''φραστικό ατόπημα'', όλοι ωστόσο επιμένουν ότι η ουσία του θέματος ήταν ότι εκατοντάδες ανασφάλιστοι δεν μπορούσαν να γράψουν τα φάρμακά τους.

Όπως δηλώνουν, μάλιστα, ''η κυβέρνηση επιχειρεί να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, αντί να μείνει στην ουσία του θέματος, λέει ψέματα για τους ανασφάλιστους πολίτες''.

«Βούλωσέ το και άντε να κάνεις καμιά δουλειά»

Επίθεση στη γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών, Μαρία Συρεγγέλα, εξαπέλυσε χθες, Δευτέρα 15/07, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, λέγοντάς της «βούλωσέ το και άντε να κάνεις καμιά δουλειά».

*Διαβάστε εδώ: Δριμεία επίθεση Γεωργιάδη σε Πολάκη: "Ντροπή σου, παίζεις με τον πόνο ανθρώπων"

Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης παρενέβη χθες στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0» του AtticaTv, προκειμένου να απαντήσει στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που επίσης είχε προηγουμένως παρέμβει τηλεφωνικά στην ίδια εκπομπή, προκειμένου να απαντήσει στις καταγγελίες πως «κόπηκε» η πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ.

«Θέλω να απαντήσω στον κ. Αδιευκρίνιστο, τον Γεωργιάδη, που, αντί για να χωθεί σε καμία τρύπα, όπως θα έπρεπε, τόλμησε να βγει και να πει αυτά που είπε. Συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να γράψει φάρμακα σε ανασφάλιστους. Τον προκαλώ να πάει αυτός και να γράψει φάρμακα, αν έχει τσίπα. Δεν έπεσε κανένα σύστημα. Συνειδητό είναι και, επειδή υπάρχει τσουνάμι αντιδράσεων, προσπαθεί σαν λερωμένος ποντικός να το μαζέψει», είπε αρχικά ο κ. Πολάκης απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη.

Τότε, η κ. Συρεγγέλα ζήτησε από τον κ. Πολάκη να παρουσιάσει το ΦΕΚ ή την εγκύκλιο της κυβέρνησης που αναφέρει κάτι τέτοιο.

Ο κ. Πολάκης, αφού πρώτα είπε στην κ. Συρεγγέλα να μη μιλάει «πάνω του», ανέφερε πως η απόφαση αυτή είχε παρθεί προ εξαμήνου με νόμο και τώρα απλά έκαναν διασταλτική ερμηνεία, χωρίς να χρειάζεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ ή να υπάρχει εγκύκλιος.

Η κ. Συρεγγέλα αποκάλεσε τον κ. Πολάκη ψεύτη και εκείνος της απάντησε πως πρέπει να πάει να... κάνει καμία δουλειά.

«Πείτε στον Γεωργιάδη μέχρι το πρωί να ξαναβάλει το σύστημα μπροστά. Σταματήστε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να μην έχετε το θράσος να μιλάτε. Να το βουλώσετε επιτέλους. Άντε μπράβο. Αυτό που πρέπει και σιωπή. Πολύ αέρα πήρατε», συνέχισε σε έντονο τόνο.

Η αντίδραση της κ. Συρεγγέλα ήταν άμεση και είπε στον κ. Πολάκη πως «δεν φοβόμαστε τις φωνές σας, κ. Πολάκη. Είστε απαράδεκτος. Να προσέχετε πώς μιλάτε. Είστε ψεύτης μεγάλος».

Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά ακόμα, με τον κ. Πολάκη να λέει πως «ο Γεωργιάδης λέει ψέματα από τότε που γεννήθηκε. Είναι ένας συνειδητός ακροδεξιός ψεύτης» και την κ. Συρεγγέλα να του απαντά: «Κύριε Πολάκη, κουλάρετε λίγο».