«Αυτό που αυτή τη στιγμή είναι το πιο σημαντικό, κι αυτό που κι εγώ ως γραμματέας της Κεντρική Επιτροπής θέλω να διασφαλίσω, είναι η πορεία ενότητας της παράταξης και η πορεία, η οποία θα μας φέρει ακόμα πιο ισχυρούς την επόμενη μέρα», δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

*Διαβάστε εδώ: ΠΑΣΟΚ: Η Διαμαντοπούλου μπαίνει σήμερα στη μάχη για τις εκλογές του Οκτωβρίου - Ενημέρωσε Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλο

«Αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να προχωρήσουμε με ενότητα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κεντρική Επιτροπής. Δεν ασχολούμαστε με τα διαδικαστικά, κι αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί έχουμε έναν πολύ καθαρό δρόμο μπροστά μας, έτσι ώστε όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος να αναπτύξουν την πολιτική τους τοποθέτηση για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας και κυρίως της μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να έχει η παράταξη τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποτελέσουμε την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τον τόπο», ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει ενεργά κάποιον υποψήφιο, απάντησε: «Αυτό που αυτή τη στιγμή είναι το πιο σημαντικό κι αυτό που και εγώ ως γραμματέας της Κεντρική Επιτροπής θέλω να διασφαλίσω, είναι η πορεία ενότητας της παράταξη, και η πορεία η οποία θα μας φέρει ακόμα πιο ισχυρούς την επόμενη μέρα και οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα να πορευτούμε όλοι μαζί ακόμα πιο δυνατοί, έτσι ώστε να μην χαθούνε αυτά που όλοι μαζί χτίσαμε τα τελευταία τρία χρόνια. Εγώ πιστεύω ότι αυτά τα οποία κάναμε τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολύ σημαντικά για το ΠΑΣΟΚ και δεν πρέπει να χαθούνε μπροστά σε μια ανάδειξη προσωπικών φιλοδοξιών. Πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτή την προίκα που δημιουργήσαμε όλοι μαζί όχι μόνο από το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και από το πρόγραμμά μας».

«Δεν είμαι καθόλου δυσαρεστημένος. Έδωσα έναν αγώνα για την παράταξη σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, γιατί συμμετείχα στο καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο που είχε να επιλέξει ο πολίτης. Δεν έχω καμία προσωπική πικρία, ούτε θεωρώ ότι θα έπρεπε να λάβω κάποια ιδιαίτερη στήριξη, είμαι ένας από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους που δώσαμε τον αγώνα και είμαι πολύ χαρούμενος που τον έδωσα αυτόν για την παράταξη», πρόσθεσε.

Για την υποψηφιότητα της κ. Διαμαντοπούλου, είπε: «Καλοδεχούμενη η υποψηφιότητα της κ. Διαμαντοπούλου, όπως και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες των στελεχών και βουλευτών, οι οποίοι πιστεύω ότι θα δώσουν έναν εσωτερικό αγώνα με σεβασμό απέναντι στην παράταξη, με σεβασμό απέναντι στους υπόλοιπους υποψηφίους και πάνω απ’ όλα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

O Ανδρέας Σπυρόπουλος  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                           16 -07-24