Για την αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών σε σχέση με την ακροδεξιά, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης.

Στην αναφορά του για την αποφυλάκιση Φρέντη Μπελέρη ο κ. Καιρίδης σημείωσε ότι υπήρξε θετική εξέλιξη μετά από έντονη πίεση προς την αλβανική πλευρά. Εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα διατηρηθεί η σταθερότητα και η συμμόρφωση προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αποφεύγοντας παρεκτροπές που παρατηρήθηκαν τους προηγούμενους μήνες. Επισήμανε επίσης την απόλυτη σεβαστότητα προς τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Ο Δημήτρης Καιρίδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υποστηρίζοντας τις θετικές εξελίξεις στη συνεργασία κατά την παράνομη μετανάστευση και στην ευκολία παραχώρησης βίζας για τους τουρίστες από την Τουρκία. Ανέφερε ότι αυτές οι εξελίξεις είναι εξαιρετικά θετικές για την τοπική οικονομία, ιδίως σε νησιά που δεν έχουν παράδοση στον τουρισμό, όπως το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ο Δημήτρης Καιρίδης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                           16 -07-24

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Αναφορικά με πληροφορίες που λένε ότι επίκειται η αποφυλάκισή του Φρ. Μπελέρη προς τα τέλη Ιούλιου

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Έχουμε μια θετική εξέλιξη κατόπιν μεγάλης πίεσης προς την αλβανική πλευρά, ελπίζω έτσι να συνεχίσουμε για να μην υπάρχει η όξυνση και η παρεκτροπή από τα ευρωπαϊκά κεκτημένα που είχαμε δει τους προηγούμενους μήνες. Τα δικαιώματα της μειονότητας είναι και πρέπει να είναι πάντοτε απολύτως σεβαστά.

Ερωτηθείς αν δικαιώνεται η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και αν η υποψηφιότητας Μπελέρη λειτούργησε ως κλειδί για την αποφυλάκιση του

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Άσκησε πρόσθετη πίεση.

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Θα μείνω σε αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν ότι στα ελληνοτουρκικά στο ζήτημα του μεταναστευτικού έχουμε μια σημαντική βελτίωση τόσο σε επίπεδο συνεργασίας στο επίπεδο της παράνομης μετανάστευσης όσο και με τη διευκόλυνση της βίζας των τούρκων τουριστών να έρχονται στα νησιά και τα νέα από εκεί ιδίως από νησιά που δεν έχουν παραδοσιακά πολύ τουρισμό, αναφέρομαι στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, είναι εξαιρετικά θετικά. Οι νησιώτες είναι ενθουσιασμένοι γιατί μιλάμε για πολλούς και καλούς τούρκους τουρίστες που έρχονται και βοηθούν πολύ την τοπική οικονομία εκτός σεζόν. Από εκεί και πέρα χρειάζεται μια διαρκής εγρήγορση και προσοχή..

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την τάση προς την άκρα δεξιά

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Δεν θα συμφωνήσω, τα στοιχεία δεν το επιβεβαιώνουν. Η διαρροή της ΝΔ ήταν κυρίως προς την αποχή που δεν μπορούμε μετρήσουμε αν ήταν από τους παραδοσιακούς πιο δεξιούς ή τους κεντροδεξιούς ή τους κεντρογενείς ψηφοφόρους. Νομίζω ότι όλες οι έρευνες δείχνουν ότι είχαμε διαρροές από όλες τις πλευρές. Και στην Ευρώπη το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν επιβεβαίωσε τον φόβο για ένα ακροδεξιό τσουνάμι. Κερδίσανε 10 επιπλέον έδρες στις 720 κατά συνέπεια δεν μιλάμε για μια πραγματική στροφή.