Έρευνα σε βάθος πενταετίας στη διεύθυνση υγειονομικού ελέγχου ζήτησε με μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την υπόθεση της εκβίασης σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας, με τη συμμετοχή και υπαλλήλων της Περιφέρειας.

*Διαβάστε εδώ: Κύκλωμα εκβιαστών: Βαρύτατο κατηγορητήριο για τους 14 συλληφθέντες - Η εγκληματική οργάνωση, η "πλούσια δράση" και τα πρόσωπα στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.


Νίκος Χαρδαλιάς: Δεν πρόκειται να κάνω καμιά έκπτωση, θα πρέπει να μάθουν όλοι να σέβονται και το τελευταίο ευρώ που πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης

«Κοινοποιήσαμε τη μηνυτήρια αναφορά για διερεύνηση όλων καταγγελιών που έχουν υπάρξει στα αρχεία της περιφέρειας τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε τη διερεύνηση σε βάθος. Το απόστημα θα σπάσει. Να παρέμβει η δικαιοσύνη, ώστε να τελειώσουμε για πάντα συστήματα εκείνα που πληγώνουν τον απλό πολίτη. Έχω εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μου η συντριπτική πλειοψηφία είναι έντιμοι άνθρωποι. .Είμαι εδώ για να δώσω τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν πολίτες. Όλοι κατά καιρούς κάνουν αναφορές, αλλά κανένας δεν πήγε στον εισαγγελέα. Μιλάμε για τελευταία πενταετία. Δεν πρόκειται να κάνω καμιά έκπτωση, θα πρέπει να μάθουν όλοι να σέβονται και το τελευταίο ευρώ που πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πως καμία καταγγελία για τη διεύθυνση υγειονομικών ελέγχων δεν θα μείνει χωρίς να ελεγχθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.