“Απευθύνομαι στην τεράστια κοινωνική πλειοψηφία που βρίσκεται από τις παρυφές της ΝΔ μέχρι τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ και που δεν μπόρεσαν να βρουν μια πειστική πολιτική πρόταση στις προηγούμενες ευρωεκλογές”, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η κα Γιαννακοπούλου τόνισε ότι εισέρχεται στην κούρσα της προεδρίας με σκοπό να παρουσιάσει τη δική της πρόταση, διαφοροποιούμενη ακόμα και από την επίσημη θέση του κόμματος σε κρίσιμα νομοσχέδια, όπως η επιστολική ψήφος και τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Υπογράμμισε ότι έδρασε με παρρησία και θάρρος, πιστεύοντας στις τεράστιες δυνατότητες του ΠΑΣΟΚ.

Προσέγγιση της κοινωνικής πλειοψηφίας: Η υποψήφια πρόεδρος απευθύνθηκε στην ευρεία κοινωνική πλειοψηφία, από τις παρυφές της ΝΔ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πολλοί ψηφοφόροι δεν βρήκαν μια πειστική πολιτική πρόταση στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Εξέφρασε την πρόθεσή της να προσεγγίσει τους πολίτες που δεν έχουν πολιτική έκφραση και όσους έχουν απογοητευτεί από άλλα κόμματα.

Ηγεσία και κομματική πειθαρχία: Όταν ρωτήθηκε για την κομματική πειθαρχία και την απομάκρυνση μελών που δεν ακολουθούν τη γραμμή του κόμματος, η κα Γιαννακοπούλου δήλωσε ότι πιστεύει στην πραγματική ηγεσία που λειτουργεί το κόμμα με διαβούλευση και πείθει τα μέλη του. Ανέφερε ότι θα συγκαλούσε έγκαιρα το πολιτικό συμβούλιο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να καθορίσει ξεκάθαρες θέσεις, προτείνοντας αυστηρούς όρους αξιολόγησης και διαρκή έλεγχο.

Δέσμευση και όραμα: Η κα Γιαννακοπούλου δήλωσε ότι, ακόμα και αν δεν εκλεγεί πρόεδρος, θα συνεχίσει να υπηρετεί την παράταξη και τη συλλογική προσπάθεια για να γίνει το ΠΑΣΟΚ η επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Αναφορικά με το αν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της ως πρωθυπουργό, ανέφερε ότι είναι μετρημένη και μεθοδική και ότι το πρώτο βήμα είναι η προεδρία του κόμματος.

Ενότητα και υποψηφιότητες: Τόνισε την ανάγκη ενότητας του ΠΑΣΟΚ και την ενσωμάτωση όλων των υποψηφίων στην ηγετική ομάδα, καθώς ο καθένας φέρνει κάτι διαφορετικό. Αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κας Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι όλες οι υποψηφιότητες προσθέτουν πλούτο με τη διαφορετικότητα των προτάσεών τους.

Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ: Η κα Γιαννακοπούλου τοποθετήθηκε υπέρ της αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ, τόσο στις θέσεις και τις προτάσεις του όσο και στην πορεία του, αποφεύγοντας τον ετεροπροσδιορισμό που παρατηρήθηκε στο παρελθόν.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου  στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  16-07-24

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Σε αυτή την κούρσα μπαίνω για να πω τη δική μου πρόταση και ήμουνα η μόνη που σε όλο το προηγούμενο διάστημα εξέφρασα διαφορετική θέση ακόμα και κόντρα στην επίσημη θέση του κόμματος κρούοντας κώδωνα κινδύνου σε πολύ σημαντικά νομοσχέδια όπως της επιστολικής ψήφου ή το ζήτημα των μη κρατικών. Αυτό το έκανα με παρρησία και θάρρος, το έκανα γιατί πιστεύω με όλο μου το είναι στις τεράστιες δυνατότητες που έχει το ΠΑΣΟΚ.

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Απευθύνομαι στην τεράστια κοινωνική πλειοψηφία που βρίσκεται από τις παρυφές της ΝΔ μέχρι τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ και που δεν μπόρεσαν να βρουν μια πειστική πολιτική πρόταση στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Απευθύνομαι σε όλο αυτόν τον κόσμο ο οποίος έκατσε στο σπίτι του δίνοντας ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα με την αποχή μη βρίσκοντας πολιτική έκφραση. Απευθύνομαι στον κόσμο ο οποίος έφυγε από κόμματα και δεν μπόρεσε να πειστεί από εμάς, απευθύνομαι στον κόσμο της κοινής λογικής με κοινωνική ευαισθησία.

Ερωτηθείσα αν είναι υπέρ της κομματικής πειθαρχίας και αν θα απομάκρυνε από το κόμμα όσους δεν ακολουθούν την κομματική γραμμή

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ πιστεύω στην πραγματική ηγεσία που είναι αυτή η οποία λειτουργεί το κόμμα και τα όργανα, κάνει πραγματική διαβούλευση και τελικά πείθει. Αν εγώ ήμουν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά το ζήτημα των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών θα είχα συγκαλέσει πολύ καιρό πριν και όχι τελευταία στιγμή το πολιτικό συμβούλιο μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και τα υπόλοιπα όργανα, θα είχα καταθέσει την ξεκάθαρη θέση που πιστεύω ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ δηλαδή υπερψήφιση αλλά με μια δέσμη συγκεκριμένων αυστηρών όρων αξιολόγησης και διαρκούς ελέγχου και θα προσπαθούσα και θα έκανα μια διαδικασία προκειμένου να μπορέσω, και με τις αντιθέσεις και τις συνθέσεις, να συνθέσω μια συγκεκριμένη θέση.

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Αν δεν τα καταφέρω όποιος και να εκλεγεί πρόεδρος θα είμαι στην πρώτη γραμμή να υπηρετήσω την παράταξή μου να υπηρετήσω την συλλογική προσπάθεια που οφείλουμε να κάνουμε προκειμένου να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Ερωτηθείσα αν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της πρωθυπουργό

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Έχω αποδείξει στην πορεία μου ότι είμαι πάντα με το μυαλό μου μέσα στο κεφάλι μου και είμαι πολύ μετρημένη και πολύ μεθοδική στον τρόπο με τον οποίο λειτουργώ. Το πρώτο που μπορώ να με δω και μπορώ να φέρω μια διαφορετική πρόταση είναι στην προεδρία του κόμματός μου. Εκεί βεβαίως και μπορώ να με δω.

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν υπάρχει περιθώριο να λέμε «αυτός ήταν μαζί μου, αυτός δεν ήταν μαζί μου», πρέπει η επόμενη ηγεσία να ενώσει όλο το ΠΑΣΟΚ. Στην ηγετική ομάδα βεβαίως να είναι και όλοι οι συνυποψήφιοι, ο καθένας φέρνει κάτι διαφορετικό.

Με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κας Διαμαντοπούλου

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Καλοδεχούμενες όλες οι υποψηφιότητες. Όλοι οι υποψήφιοι πιστεύω ότι προσθέτουν πλούτο με τη διαφορετικότητα των προτάσεών τους.

Κληθείσα να σχολιάσει τα περί συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η τοποθέτησή μου είναι υπέρ της αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ. Αυτονομίας τόσο όσον αφορά τις θέσεις του και τις προτάσεις του, να μην ετεροπροσδιοριζόμαστε όπως κάναμε το προηγούμενο διάστημα και μας στοίχησε, αυτονομίας όμως και όσον αφορά την πορεία του.