Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι το όγδοο πρόσωπο που θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Η πρώην Επίτροπος και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος.

Παράλληλα την υποψηφιότητά της συνοδεύει με κείμενο διακήρυξης αρχών και θέσεων με τίτλο «Είμαι η Άννα Διαμαντοπούλου και ζητώ τη στήριξή σας. Για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ». Μέσα από την ιστοσελίδα της, η Άννα Διαμαντοπούλου ξεκινά εκστρατεία για τη συγκέντρωση των 5000 υπογραφών, που απαιτούνται για την κατάθεση υποψηφιότητας.

Δείτε εδώ τη διακήρυξή της

Στο εισαγωγικό της σημείωμα, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρώην επίτροπος στην ΕΕ αναφέρεται στις προκλήσεις της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και στο όραμά της για μια Ελλάδα που παράγει, για μια Ελλάδα πιο δυνατή, πιο ασφαλή, πιο δίκαιη, για μια «Ελλάδα περήφανη» και για «ένα Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ», ενώ μιλάει για το προοδευτικό αφήγημα που έχει ανάγκη η χώρα, ο άλλος δρόμος που αποζητά η κοινωνία για τη διακυβέρνηση της χώρας, επισημαίοντας πως μπορεί να γίνει πράξη μόνο από το Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ.

«Έχει ήδη αποδειχθεί στην πρόσφατη ιστορία, ότι τα ρεύματα και τα κύματα αλλαγής πέτυχαν ή απέτυχαν με κριτήριο την κοινωνική αποδοχή του οράματός τους, το ξεκάθαρο σχέδιο και τη ρεαλιστική πολιτική εφαρμογή των αλλαγών αυτών. Βιαστικές συγκολλήσεις ετερόκλητων δυνάμεων, χωρίς ηγεσία, χωρίς σχέδιο και σώμα δεν μπορούν να εμπνεύσουν κανέναν. Για να έχουμε Μεγάλη και Κυβερνώσα Προοδευτική Παράταξη στην Ελλάδα χρειάζεται να έχουμε ξανά, Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ», σημειώνει η Άννα Διαμαντοπούλου και προσθέτει:

«Για όλους εκείνους που πλήττονται και περιθωριοποιούνται από την αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας και του κου Μητσοτάκη και για όλους εμάς που βλέπουμε τις ανισότητες να μεγαλώνουν ενώ ξέρουμε ότι μπορούμε καλύτερα. Για μια Ελλάδα που παράγει. Μια Ελλάδα πιο δυνατή, πιο ασφαλή, πιο δίκαιη! Για μια Ελλάδα περήφανη! Για την αλληλεγγύη που έχουμε ανάγκη να ξανά χτίσουμε μεταξύ μας. Για να ξανά συστηθούμε και να συναντηθούμε… Για να ξανά ενωθούμε!»

Να σημειωθεί ότι πριν την ανακοίνωση της η κυρία Διαμαντοπούλου επικοινώνησε με τους Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως επίσης και με υποψηφίους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Η πρώην υπουργός δεν θα έχει επιτελική ομάδα δίπλα της, πλην των συνεργατών της στο «Δίκτυο». 

Δείτε το βίντεο:

Για ένα Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ.