Η βία, όποια μορφή κι αν έχει, είτε είναι βία η οποία ασκείται με χειροδικία, είτε είναι βία που ασκείται ψυχολογικά είτε η λεκτική βία, είναι καταδικαστέα, τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ι. Μπούγας, με αφορμή την «απρόκλητη λεκτική βία, και μάλιστα με απαξιωτικές, προσβλητικές, σεξιστικού τύπου, αναφορές» που δέχθηκε η γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη.

Τοποθετούμενος κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για το ενέχυρο, ο κ. Μπούγας είπε ότι του έκανε εντύπωση ότι «κανείς από τους συναδέλφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που υπεραμύνονται των δικαιωμάτων των γυναικών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά και δεν ένιωσε την ανάγκη να καταδικάσει αυτό το γεγονός. Ακόμη και ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, [..] δεν ανέφερε την καταδίκη αυτού του περιστατικού, η οποία πρέπει να είναι χωρίς καμία υποσημείωση και χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση» είπε ο κ. Μπούγας.

Σημείωσε μάλιστα, ότι «επειδή ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιθανότατα δεν κατάφερε να πείσει τον βουλευτή του να ζητήσει ο ίδιος συγγνώμη, αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει εκείνος στην συνάδελφο μας, για να ζητήσει συγγνώμη, πλην όμως, τον άδειασε ο ίδιος ο βουλευτής του, λέγοντας ότι "δεν παίρνω τίποτα πίσω και επιμένω σε αυτά τα οποία είπα"».

Αυλωνίτης για Μπούγα: «Στους εξυπνακισμούς είναι πρώτος, δεν σας έφτανε η συγγνώμη Κασσελάκη, θέλετε και από μένα»

Ζητώντας τον λόγο, ο εισηγητής της μειοψηφίας Αλ. Αυλωνίτης είπε ότι ο κ. Μπούγας «στους εξυπνακισμούς είναι πρώτος». «Είπατε ότι ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματός μου ζήτησε συγγνώμη από την κ. Συρεγγέλα, αλλά δεν σας έφτανε αυτό, θέλετε κι από μένα, σημείωσε ο κ. Αυλωνίτης. Ρώτησε μάλιστα τον υφυπουργό Δικαιοσύνης εάν «έχετε πει έστω και μία κουβέντα όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής σας, ο κ. Γεωργιάδης, εξύβριζε κατά ποταπό τρόπο, και βουλευτές αλλά και δικαστή, που χειριζόταν την υπόθεση Novartis; [..] Για τον συνάδελφο σας βουλευτή, όταν αναφέρθηκε στον αρχηγό μου, βάζοντας το "η" ή το "ο" μπροστά, προσπαθώντας να τον προσβάλλει σε σχέση με τις όποιες προτιμήσεις του, είπατε κουβέντα εσείς;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ