Την επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αναμένεται να ανακοινώσει απόψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών παρεμβάσεων κατά της ακρίβειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει δέσμη μέτρων που θα αποτελέσουν ανάχωμα απέναντι στις μεγάλες ανατιμήσεις προκειμένου να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά.

Με την αύξηση να ξεπερνά το 200% μέσα σε μία εβδομάδα και την τιμή να διαμορφώνεται στα 191 ευρώ ανά μεγαβατώρα, στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός, ενώ από το υπουργείο Ενέργειας άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, όπως έγινε πρόσφατα με τα διυλιστήρια, για το διάστημα από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο οι τιμές και τα κέρδη που θα αποκομίσουν από τις διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Τα μέτρα αναμένεται να τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός απόψε στην τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα θα εξειδικευτούν, αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 11:00 από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2qyqajvsh7d)

 Σύσκεψη στο Μαξίμου

Τα νέα μέτρα συζητήθηκαν και κατά την σημερινή πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά το τέλος της συνάντησης κυβερνητικές διαρροές σημειώνουν: «Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος έγινε μια πρώτη συζήτηση και παρουσιάστηκαν τα δεδομένα της ανόδου των τιμών της χονδρικής του Ιουλίου και του Αυγούστου».

Να σημειωθεί ότι τη λήψη μέτρων, σε περίπτωση που οι παρενέργειες από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Χρηματιστήρια της Ανατολικής Ευρώπης δεν αμβλυνθούν, είχε προαναγγείλει μέσω της συνέντευξής του στο energygame.gr ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, δηλώνοντας ότι «αν οι τιμές δεν συγκρατηθούν, θα αναζητήσουμε άλλους τρόπους αντίδρασης, παρά τα πολύ μεγάλα εμπόδια που θέτει η ευρωπαϊκή νομοθεσία».