Για την επόμενη ημέρα στο  ΠΑΣΟΚ μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου.

 «Όταν προσλαμβάνει κανείς το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας ως δεκανίκι ή ως συμπλήρωμα, τότε θα πρέπει να αποφασίσεις εάν θα πας δεξιά ή αριστερά. Εγώ δεν μπαίνω σε αυτόν τον αγώνα για να δω το ΠΑΣΟΚ ως ένα συμπλήρωμα», τόνισε μεταξύ άλλων η  Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στην εκπομπή Evening Report, που κατέθεσε σήμερα, Τρίτη (16/07) την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι ένα μικρό κόμμα. Εγώ αυτό που διατύπωσα μέσα και στην προσωπική μου διακήρυξη, είναι ένα μεγάλο, κυβερνών ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι κάτι που μπορεί να γίνει και το οποίο λίγο να αναλύσουμε τα γεγονότα, θα δούμε ότι υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, οι οποίοι έφυαν από το ΠΑΣΟΚ, δεν πήγαν να ψηφίσουν. Απευθυνόμαστε σε αυτούς του ανθρώπους».

 «Απευθυνόμαστε σε όλους τους ψηφοφόρους που ενώ κάποια στιγμή στο παρελθόν το ψήφισαν, ήταν περήφανοι για το ΠΑΣΟΚ, κάποια στιγμή καθένας για διαφορετικό λόγο απομακρύνθηκε. Θα απευθυνθούμε σε όλο τον κόσμο. Στους πολίτες. Κάτω στη βάση. Και αριστερά και δεξιά για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ένα μεγάλο κυβερνών ΠΑΣΟΚ», ανέφερε η πρώην υπουργός.

 «Δεν μπαίνω στην μάχη για το ΠΑΣΟΚ για να είναι ένα συμπλήρωμα», ξεκαθάρισε, για να προσθέσει: «Μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα κι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε».


Ως προς την πρότασή της για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ με στόχο να κυβερνήσει». «Στην Ελλάδα χάσαμε μέτρο και αξίες. Είναι ανάγκη να μπούμε σε μια νέα εποχή».

Ως προς τις συζητήσεις για την Κεντροαριστερά, η κα Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι κεντροαριστερά από μόνο του και ήταν πάντοτε».

 «Λόγω της διαδρομής μου έχω τη δύναμη και την κουλτούρα για να λύσουμε όλα τα θέματα μια κι έξω», σημείωσε σχετικά με την υποψηφιότητά της.

Σχετικά με τη στάση ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις αντιδράσεις που υπήρξαν, είπε: «Δεν είμαι υπέρ του να κόβονται κεφάλια. Οι συζητήσεις αυτές αφορούν βαθύτερα ζητήματα κουλτούρας, ιστορίας οικογενειακών αξιών και η διαδικασία αυτή χρειάζεται χρόνο».

 «Μια γενιά Ελλήνων είναι φωτοχοποιημένη. Στο εγγύς μέλλον θα υπάρχουν προβλήματα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ως προς τις θέσεις της για τον αγροτικό τομέα, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικός γιατί έχει να κάνει με «τρεις τομείς: πρώτον την επάρκεια τροφίμων, δεύτερον την ποιότητα τροφίμων, τρίτον μια ζωντανή περιφέρεια που δεν αδειάζει» και στη συνέχεια μετέφερε παραδείγματα από άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Ολλανδία και του πώς αξιοποίησαν προγράμματα της ευρωπαϊκής ένωσης.

 «Τα περιθώρια συνεργασίας έχουν μόνο μια παράμετρο: το συμφέρον της χώρας. Ό,τι συμφέρει τη χώρα», υπογράμμισε κληθείσα να απαντήσει για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα.

«Δεν μιλώ για κανενός είδους κυβερνητικές συνεργασίες», διευκρίνισε.