Μεγάλο ενδιαφέρον και ανατροπές θα έχει ο δρόμος προς τις κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, με τους υποψήφιους μέρα με τη μέρα να πληθαίνουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους και τα πρώτα συντροφικά… αλληλοκαρφώματα να έχουν ξεκινήσει.

Δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος», που διενεργήθηκε στη Δυτική Ελλάδα, την οποία πολλοί θεωρούν βαρόμετρο και σημαντική δεξαμενή «πράσινων» ψηφοφόρων, καταγράφει και τους οκτώ διεκδικητές της προεδρίας. Καταλληλότερος να ηγηθεί του Κινήματος αναδεικνύεται ο Χάρης Δούκας με 25,8% και τον ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24,6%. Τρίτη είναι η Άννα Διαμαντοπούλου με 14,5% και ο Μιχάλης Κατρίνης συγκεντρώνει 12,9%. Πέμπτος έρχεται ο Παύλος Γερουλάνος με 10,9% και ακολουθούν οι Μιλένα Αποστολάκη (3,1%), Νάντια Γιαννακοπούλου (1,6%) και Γιάννης Κανελλάκης (0,8%).

*Διαβάστε ακόμα: Στο τραπέζι η προεκλογική συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς - Η δύσκολη εξίσωση με τον επικεφαλής


ΠΑΣΟΚ: Τα αλληλοκαρφώματα με το βλέμμα στις εσωκομμαρτικές εκλογές

Με σαφείς αιχμές κατά του κ. Δούκα αλλά και της κυρίας Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι οι συνυποψήφιοί του μετά την εσωκομματική αναμέτρηση θα πρέπει να είναι υποψήφιοι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. «Την επόμενη μέρα να σεβαστούν το αποτέλεσμα, να μείνουν, να αγωνιστούν και να είναι υποψήφιοι βουλευτές», είπε στον Σκάι ο κ. Ανδρουλάκης.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου πάντως δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ότι, ακόμα και αν δεν εκλεγεί πρόεδρος, θα συνεχίσει να υπηρετεί την παράταξη και τη συλλογική προσπάθεια για να γίνει το ΠΑΣΟΚ η επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Αιχμές για την υποψηφιότητα της πρώην Ευρωπαίας επιτρόπου άφησε όμως και ο Μιχάλης Κατρίνης. 
«Τα κόμματα έχουν αρχές και αξίες. Δεν είναι κέντρα διερχομένων για να φεύγει κάποιος, να πηγαίνει απέναντι και μετά, με την ίδια ευκολία, να επιστρέφει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Η μάχη είναι πολιτική και όχι προσωπική. Όλοι θα κριθούμε από την κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης», είπε στο Open.

Η Μιλένα Αποστολάκη και ο Παύλος Γερουλάνος επίσης πληθαίνουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους, ξετυλίγοντας την πρότασή τους για την επόμενη μέρα εντός του Κινήματος, ενώ ο Γιάννης Κανελλάκης εμφανίζεται στα πάνελ… με αφίσες του Ανδρέα Παπανδρέου. Έχοντας αφήσει το δημαρχιακό μέγαρο, ο Χάρης Δούκας βρέθηκε στην Πάτρα και συνεχίζει να οργώνει την περιφέρεια…