Τον Όμιλο των «Παραπολιτικών» για την στήριξη που του προσέφερε όλο αυτό το διάστημα που βρισκόταν στις αλβανικές φυλακές ευχαρίστησε αρχικά ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φρέντης Μπελέρης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη.

Στη συνέχεια, ο Φρέντης Μπελέρης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να ζητήσω χάρη από τον Αλβανό πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αποφυλακιστώ, γιατί είναι παράνομη η φυλάκισή μου».

Διαβάστε ακόμα: Μπελέρης από Στρασβούργο: "Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμπαράσταση στην περιπέτεια που είχα"

«Εκτιμώ ότι θα υπάρξει η αποφυλάκισή μου. Σήμερα είναι η πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου επί του αιτήματος για την αποφυλάκισή μου και στις 31 Ιουλίου είναι η δεύτερη», συνέχισε ο ίδιος.

Ακόμα, στο ερώτημα για το εάν η υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές του Ιουνίου προσέλκυσε ακροδεξιούς, ο Φρέντης Μπελέρης σημείωσε πως «αν υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔ, κάτι δεν πάει καλά» και ξεκαθάρισε: «Εγώ ανήκω στη Δεξιά της ΝΔ».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής αποκάλυψε πως ήταν συνολικά πέντε τα κόμματα που τον επισκέφθηκαν στη φυλακή για να θέσει υποψηφιότητα μαζί τους στις ευρωεκλογές. «Πέραν της ΝΔ, ήρθαν αλλά τρία δεξιά κόμματα και ένα αριστερό», σημείωσε ο Φρέντης Μπελέρης.

Ο Φρέντυ Μπελέρης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                           17 -07-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Φρέντη Μπελέρη στα ''Παραπολιτικά'' 90,1:

Φ. ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Είναι μια ιστορική στιγμή. Είναι μια τιμή που μου έκανε ο πρωθυπουργός, που με κατέβασε ως υποψήφιο, και βέβαια ο ελληνικός λαός, που με εξέλεξε. Πιστεύω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών και των δύο και να μπορώ να βοηθήσω με τις δυνάμεις μου τη χώρα.

Ερωτηθείς αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι επίκειται η αποφυλάκισή του μέσα στον Ιούλιο, είτε με απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου είτε με χάρη από τον πρόεδρο της Αλβανίας:

Φ. ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Υπάρχει νόμος στην Αλβανία ότι όποιος εκτίσει τα 2/3 της ποινής του, όταν η ποινή είναι κάτω από τρία χρόνια, μπορεί να βγει από τη φυλακή, αλλά χρειάζεται απόφαση δικαστηρίου. Σήμερα έχουμε την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου και περιμένουμε να δούμε πότε θα οριστεί η δεύτερη συνεδρίαση, που θα βγάλει και το αποτέλεσμα. Σε ό,τι αφορά τη χάρη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να μου δώσει χάρη ο πρόεδρος, πρέπει να τη ζητήσω και δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσω χάρη, γιατί θεωρώ ότι έχω αδικηθεί. Αυτή η υπόθεση έχει πάρα πολλές παραβιάσεις, δικονομικές και νομικές, θέλω να την πάω μέχρι το Στρασβούργο. Δεν πρόκειται να ζητήσω χάρη, θα κάνω χρήση του νόμου για τα 2/3.

Ερωτηθείς για την παραμονή του στις αλβανικές φυλακές:

Φ. ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Όλο αυτό το διάστημα που είμαι στις φυλακές η αντιμετώπιση από τις Αρχές και από το προσωπικό των φυλακών ήταν πολύ επαγγελματική και χωρίς διακρίσεις, όπως και των άλλων φυλακισμένων. Αυτό έχει να κάνει γιατί ξέρουν ότι η υπόθεση είναι «μη υπόθεση» και το δεύτερο είναι ότι δεν υπάρχει Αλβανός που να μην έχει κάποια σχέση με την Ελλάδα.

Ερωτηθείς αν ευσταθεί η άποψη ότι η υποψηφιότητά του από την πλευρά της ΝΔ ήταν για να συσπειρώσει το δεξιό ακροατήριο του κόμματος και να προσελκύσει ψήφους από την Ακροδεξιά:

Φ. ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Άκουγα και εγώ αυτή τη συζήτηση, το αποτέλεσμα έδειξε κάτι διαφορετικό. Δεξιά της ΝΔ υπάρχει ένα 20%, αν υπάρχουν και μέσα στη ΝΔ ακροδεξιοί, κάτι δεν πάει καλά. Πόση είναι η Ακροδεξιά στην Ελλάδα; Η ΝΔ είναι μια κεντρώα, φιλελεύθερη παράταξη, είναι κεντροδεξιά· εγώ θέλω να είμαι στους δεξιούς της ΝΔ.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει ποιες επιτροπές θα αναλάβει:

Φ. ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Θα έχω την επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου θα είμαι αναπληρωτής. Έχω την επιτροπή που έχει να κάνει με την ανάπτυξη των περιφερειών, δεν είναι οριστικό, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα έχω τις σχέσεις Ε.Ε. -Αλβανίας, όπου και εκεί πιστεύω να παίξω έναν σημαντικό ρόλο, για να μπορέσουμε και τη στρατηγική διεύρυνση της Ε.Ε. να πετύχουμε αλλά και η Αλβανία να μπει ως ευρωπαϊκή χώρα στην Ε.Ε. και όχι χαριστικά.

Ερωτηθείς πόσα ελληνικά κόμματα επικοινώνησαν μαζί του για να του προτείνουν να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής:

Φ. ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Τέσσερα κόμματα, συν τη ΝΔ, αλλά είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει δίλημμα, δεν μπορώ να κατέβω με άλλο κόμμα, γιατί για μένα ήταν σημαντικό πού στεκόταν η χώρα, όχι να κατέβω εγώ ευρωβουλευτής, που θα μπορούσα να βγω ενδεχομένως και με άλλο κόμμα.

ΔΗΜ: Τα κόμματα αυτά ήταν όλα στα δεξιά της ΝΔ;

Φ. ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Υπήρχε και ένα κόμμα στα αριστερά, στο Κέντρο.

Φ. ΜΠΕΛΕΡΗΣ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Όμιλο των «Παραπολιτικών» που με στήριξε, που έχει σταθεί δίπλα μου.