Πολύ σημαντική ήταν η χθεσινή μέρα (16.07.2024) για την ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελεονώρα Μελέτη, η οποία πέρασε την πόρτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ορκιστεί.

Η Ελεονώρα Μέλετη συμπεριλαμβάνεται στους 21 νέους ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Η πρώτη της προσπάθεια να κατέβει στον στίβο της πολιτικής ήταν επιτυχημένη, καθώς μπήκε στην Ευρωβουλή με το κόμμα της ΝΔ.

Η δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής πλέον μοιράστηκε τις σκέψεις της και μερικές φωτογραφίες με τους διαδικτυακούς της φίλους από την ημέρα της ορκωμοσίας.

Δείτε εικόνες

meleti_proti_mera_eurovouleutis__6_
meleti_proti_mera_eurovouleutis__1_
meleti_proti_mera_eurovouleutis__2_
meleti_proti_mera_eurovouleutis__3_
meleti_proti_mera_eurovouleutis__4_
meleti_proti_mera_eurovouleutis__5_

Ελεονώρα Μελέτη: «Έδωσα τον λόγο της τιμής μου»

Η Ελεονώρα Μελέτη έγραψε στη δημοσίευδή της: «Σήμερα, οι 21 Έλληνες ευρωβουλευτές ορκιστήκαμε στο Στρασβούργο. Δεσμεύτηκα με σεβασμό και πίστη απέναντι σε όλες τις υποχρεώσεις που φέρει το αξίωμα, σε όλες τις αξίες που πρεσβεύει το Όργανο. Έδωσα τον λόγο της τιμής μου πως για τα επόμενα πέντε χρόνια θα υπηρετώ το συμφέρον της χώρας μας, τις ανάγκες των Ελληνίδων και των Ελλήνων, και ορκίστηκα γι’ αυτό που προεκλογικά δεσμεύτηκα:

να φέρω τη φωνή όλων όσοι με ψήφισαν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, όλων όσοι μάχονται να ακουστούν, αλλά δεν έχουν βήμα, όλων όσοι εμποδίζονται να μιλήσουν, όλων όσοι κάποιοι απαιτούν να το ''βουλώσουν''. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, σαφώς ούτε και τη δύναμη, να μας ''βουλώσει'' το στόμα».

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, σαφώς ούτε και τη δύναμη, να μας εμποδίσει να εκφράσουμε ελεύθερα την άποψή μας, να μας εμποδίσει να ακουστεί η φωνή μας. Και όσο αυτή δυναμώνει, όσο αυτή γίνεται πιο σίγουρη και πιο στιβαρή, τόσο οι τραμπουκισμοί θα μοιάζουν με ψέλλισμα».

Δείτε τη δημοσίευση