“Μας προβληματίζει ότι η Ευρώπη πάει στην ακροδεξιά και στο φασισμό. Σήμερα έχουμε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δύο φασιστικές ομάδες πολιτικές και στις δύο αυτές συμμετέχουν και ελληνικές αντιπροσωπείες”, είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης.

Σε σχέση με την πιθανή επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ο κ. Αρβανίτης αποκάλυψε ότι είχε θέσει ερώτημα στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Έκανα ερώτηση στην κα Φον Ντερ Λάιεν όταν ήρθε στην πολιτική μας ομάδα: 'Έχετε προετοιμαστεί εσείς και το επιτελείο σας σε ενδεχόμενη αλλαγή πολιτικής από τις ΗΠΑ;', φωτογραφίζοντας την εκλογή Τραμπ. Δεν μου απάντησε σε αυτό,» ανέφερε ο κ. Αρβανίτης, εκφράζοντας την ανησυχία του για την προετοιμασία της ΕΕ απέναντι σε ενδεχόμενες πολιτικές αλλαγές στις ΗΠΑ.

Προβληματισμοί για την Ευρωπαϊκή στρατηγική

Ο ευρωβουλευτής εξέφρασε επίσης φόβους για την ευρωπαϊκή στρατηγική και την ανεξαρτησία της από την αμερικανική διπλωματία, ειδικά στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία. «Αυτό με φόβισε λίγο στο κομμάτι αν η ΕΕ και η ηγεσία της σέρνεται πίσω από την αμερικανική διπλωματία ή όχι και πως ακριβώς θα διαχειριστεί τα πράγματα,» σημείωσε, αναφερόμενος στις συνέπειες του πολέμου στην ενέργεια, την οικονομία και την ειρήνη.

Ο  Κώστας Αρβανίτης  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                           17 -07-24

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Μας προβληματίζει ότι η Ευρώπη πάει στην ακροδεξιά και στο φασισμό. Σήμερα έχουμε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δύο φασιστικές ομάδες πολιτικές και στις δύο αυτές συμμετέχουν και ελληνικές αντιπροσωπείες.

Αναφορικά με την πιθανότητα επανεκλογής του Τραμπ στις ΗΠΑ

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Έκανα ερώτηση στην κα Φον Ντερ Λάιεν όταν ήρθε στην πολιτική μας ομάδα «έχετε προετοιμαστεί εσείς και το επιτελείο σας σε ενδεχόμενη αλλαγή πολιτικής από τις ΗΠΑ», φωτογραφίζοντας την εκλογή Τραμπ. Δεν μου απάντησε σε αυτό. Αυτό με φόβισε λίγο στο κομμάτι αν η ΕΕ και η ηγεσία της σέρνεται πίσω από την αμερικανική διπλωματία ή όχι και πως ακριβώς θα διαχειριστεί τα πράγματα. Μιλάω για το μεγάλο θέμα της εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία που έχει σχέση με την ενέργεια και με την οικονομία και με την ειρήνη αλλά και με τα άλλα μέτωπα που είναι ανοιχτά.