Τα μέτρα που ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης 17/07 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, που έχουν ως στόχο τη στήριξη των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

*Διαβάστε εδώ: Ρεύμα: Αυτά είναι τα τρία μέτρα στήριξης - Τι ισχύει για την επιδότηση του Αυγούστου

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πιστεύουμε ότι δεν χτυπάνε τον πυρήνα του προβλήματος. Το ζήτημα είναι να χτυπηθεί το πρόβλημα στη βάση του, που είναι η διαμόρφωση της τιμής», ανέφερε ο κ. Καλαματιανός.

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέτρα, απάντησε: «Η ανακούφιση των πολιτών πάντα είναι θετική, και εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη στάση και τονίζουμε ότι έστω και €1 να δίνεται στους πολίτες ως ανακούφιση είναι θετικό. Αλλά πρώτα ασχολείσαι με την τιμή και μετά πας να δώσεις επιδότηση. Το ερώτημα είναι γιατί μόνο τον Αύγουστο, γιατί όχι τον Ιούλιο και γιατί όχι τον Σεπτέμβριο ή αργότερα;».

«Χρειάζονται δομικά μέτρα, χρειάζονται μόνιμα μέτρα προστασίας πολιτών από την ενεργειακή κρίση. Χρειάζεται να δώσουμε έμφαση πέρα από την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και των καρτέλ, να δώσουμε έμφαση και στις ενεργειακές κοινότητες και στα φωτοβολταϊκά στη στέγη. Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των πολιτών γιατί κάποιοι κάνουν την κρίση ευκαιρία και κάποιοι συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια όταν οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα», πρόσθεσε.


"Ο κ. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του και χάνει το δίκιο του"

Για τον Παύλο Πολάκη, είπε: «Ο κ. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του και χάνει το δίκιο του, γιατί το μείζον θέμα ήταν, και ο ίδιος το ανέδειξε, το πρόβλημα που προέκυψε με τους ανασφάλιστους που δεν είχαν κάλυψη στα δημόσια νοσοκομεία».

«Είναι καταδικαστέα μια τέτοια συμπεριφορά. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, πρέπει οι πολιτικοί να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί σε αυτά που εκφέρουμε και στη συμπεριφορά μας γιατί έχουμε και παιδευτικό χαρακτήρα απέναντι στους πολίτες», συμπλήρωσε.

«Ο κ. Πολάκης προφανώς φέρνει σε δύσκολη θέση και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπεριφορά του, γιατί ακυρώνει και την πρωτοβουλία του να πάρει τηλέφωνο και να ζητήσει συγγνώμη», κατέληξε.

Ο Διονύσης Καλαματιανός  στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα                   17-07-24