Ο Παύλος Πολάκης έχει καταφέρει για άλλη μία φορά να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με τη στάση του εμφανίζεται να δείχνει ότι δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα.

Ο βουλευτής κάνοντας, μάλιστα, επίδειξη δύναμης εμφανίστηκε χθες στο περιστύλιο της Βουλής να επιμένει ότι καλά έκανε και μίλησε έτσι στην Γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα. Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «η κυρία Συρεγγέλα ήταν αγενέστατη και δεν τον άφηνε να μιλήσει, κατά την παρέμβαση του στην εκπομπή», ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν ζητά καμία συγγνώμη.

*Διαβάστε ακόμα: Οι σκέψεις Κασσελάκη για διαγραφή Πολάκη και ο φόβος να κάνει νέο κόμμα

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2rqih57xmb5)

Η σφοδρή αντιπαράθεση του Παύλου Πολάκη με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη μέρα, την Τρίτη, δεν είχε πάει στην Πολιτική Γραμματεία, γιατί ήταν στην Κρήτη.

Όμως, η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα εντονη για τον βουλευτή Χανίων και μέσα στη Βουλή, όπου είχε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τον αποκάλεσε «δειλό» και του είπε και «ουστ».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2s04fgsshkp)

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί.

Παύλος Πολάκης:  Ξαναδιαβάστε κύριε Γεωργιάδη την απόφαση. Μιλούσε για νοσοκομειακή περίθαλψη η ΚΥΑ. Ξαναδιαβάστε τη νομοθετική διάταξη που μιλούσε για εξετάσεις ή συνταγογράφηση.

Άδωνις Γεωργιάδης: Καθίστε κάτω. Μη φύγετε!

Παύλος Πολάκης: Μας δουλεύετε.

Γιώργος Στύλιος (πρόεδρος επιτροπής): Δεν έχετε τον λόγο κύριε Πολάκη.

Παύλος Πολάκης: Δεν είστε παιδονόμος κύριε πρόεδρε.

Άδωνις Γεωργιάδης: Προκαλέσατε και άλλη φορά. Σε μένα δεν μπορείς να κάνεις αυτά που έκανες στην κυρία Συρεγγέλα. Άρα κάτσε εδώ να ακούσεις. Φεύγεις; Βάλ' το στα πόδια. Τέτοιος δειλός ήσουν πάντα. Φύγε. Ουστ!

Παύλος Πολάκης: Να ανακαλέσεις. Είπε ουστ!

Άδωνις Γεωργιάδης: Κάτσε κάτω να ακούσεις!

Παύλος Πολάκης: Το ακούσατε; Είπε ουστ.

Η Κουμουνδούρου αντέδρασε έντονα ζητώντας από τον πρωθυπουργό να απολογηθεί. Σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ούτε την τόλμη ούτε τον στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό να απολογηθεί για τις ύβρεις, τις προσβολές, τις απρέπειες και τα ομοφοβικά σχόλια βουλευτών και στελεχών του σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρόεδρου του. Αντιθέτως, μάλιστα,  περισσεύει η αλαζονεία τόσο του ιδίου όσο και των πρωτοκλασάτων υπουργών του, οι οποίοι θρασύτατα εκδιώκουν από τη Βουλή βουλευτές, όταν δεν τους αρέσει η πολιτική κριτική που τους ασκείται. Με δυο μέτρα και δύο σταθμά η αστική ευγένεια της Ν.Δ…».

ΣΥΡΙΖΑ: Απορούν για τη στήριξη που παρέχει ο Κασσελάκης στον Πολάκη

Στον ΣΥΡΙΖΑ πολλά στελέχη αναρωτιούνται γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει τέτοια ανοχή απέναντι στον βουλευτή Χανίων.  Αρκετοί θεωρούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι ο Παύλος Πολάκης πέρα από τις ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποιεί πολλές φορές, κάνει την πιο επιθετική αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση.

Άλλοι πάλι θεωρούν ότι εν όψει του συνεδρίου η βοήθεια του βουλευτή Χανίων θα είναι πολύτιμη, καθώς επηρεάζει  ένα μεγάλο κομμάτι στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι προτίμησε ο ίδιος να ζητήσει συγνώμη από την γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα  για τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2rp94i3zug9)
Στην Πολιτική Γραμματεία το θέμα Πολάκη συζητήθηκε. Ωστόσο δεν πέρασε η πρόταση των διαφωνούντων που ζητούσαν την Πολιτική καταδίκη του συντρόφου τους.

Πιο συγκεκριμένα  στο κείμενό που συνέταξε ο Θ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι : «Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη. Ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι αδυναμία στην πολιτική αντιπαράθεση ούτε ο ελάχιστος σεβασμός στον πολιτικό αντίπαλο είναι αντίθετος με την μαχητικότητα που απαιτεί η υπεράσπιση του δίκαιου των πολλών και εν προκειμένω της πρόσβασης όλων των πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πολύ περισσότερο όταν τέτοιες συμπεριφορές έχουν και σεξιστικά χαρακτηριστικά η αποδοκιμασία οφείλει να είναι ηχηρή και αδιαπραγμάτευτη».

Αυτή η παράγραφος τελικά δεν μπήκε στο κείμενο της χθεσινής συνεδρίασης. Αργά το βράδυ εκδόθηκε ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο καταδίκαζε τις σεξιστικές συμπεριφορές χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει το όνομα του Παύλου Πολάκη.