Για το πώς έλαβε την απόφαση να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μίλησε χθες στο Πρώτο Πρόγραμμα η Άννα Διαμαντοπούλου.

*Διαβάστε εδώ: ''Φορτσάρει'' ο Γερουλάνος: Έσπασε το φράγμα των 5.000 υπογραφών και συνεχίζει ακάθεκτος

Αναφορικά με το θέμα των συνεργειών στα κόμματα της Κεντροαριστεράς, τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντοτε η Κεντροαριστερά. Συνδυάζει και τα δύο στοιχεία, κι έτσι εξελίχθηκε στην πορεία του. Δεν συμφωνώ με τα λαϊκά μέτωπα. Δεν είναι κάτι που αρμόζει στη χώρα».

Ταυτόχρονα, απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που απογοητευμένοι στράφηκαν σε άλλο πολιτικό φορέα, λέγοντας: «Απευθύνομαι σε όλους και σε αυτούς που πήγαν στον Μητσοτάκη και σε αυτούς που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κλείνουμε πόρτες για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ».

Όσον αφορά στην κριτική που έχει δεχθεί για τις πολιτικές απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει, απάντησε ότι οι θέσεις της είναι εθνικές και αφορούν τη χώρα: «Οι θέσεις στις οποίες υποστήριξα έχουν χαρακτήρα εθνικό και κατά την άποψή μου απολύτως με πολιτικό πρόσημο, δηλαδή με πρόσημο που αφορά το μεγάλο μέρος της κοινωνίας, την πλειοψηφία».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου: «Δεν χρειάζεται ούτε να κλείνουμε πόρτες, ούτε να κρίνουμε τον κάθε άνθρωπο για τις επιλογές του σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και τον κάθε πολίτη. Θα ανοίξουμε τις πόρτες, όχι για να πούμε στους ανθρώπους ελάτε πίσω, αλλά για να ξανακάνουμε μαζί -με τη συμμετοχή όλων- ένα μεγάλο νέο ΠΑΣΟΚ που θα φέρει τη σοσιαλδημοκρατία του 21ου αιώνα».

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη και την αιχμή που άφησε τόσο για την ίδια όσο και για τον Χάρη Δούκα, λέγοντας ότι οι υποψήφιοι αρχηγοί να δεσμευτούν ότι θα είναι και υποψήφιοι βουλευτές, η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε ε ότι «δεν μπορεί ένας υποψήφιος να θέτει όρους και στους άλλους. Τους όρους θα τους θέσει η επιτροπή δεοντολογίας».


Άννα Διαμαντοπούλου: Θεωρώ προϋπόθεση στις εκλογές να υπάρχουν οπωσδήποτε και δικαστικοί αντιπρόσωποι

Σχολιάζοντας την εκλογική διαδικασία που θα ακολουθηθεί μεταξύ των 8 υποψηφίων για την ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η κ. Διαμαντοπούλου εστίασε στη διασφάλιση της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων, επισημαίνοντας ότι «θεωρώ προϋπόθεση στις εκλογές να υπάρχουν οπωσδήποτε και δικαστικοί αντιπρόσωποι».