Για την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φαραντούρης, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε εδώ: Φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για την επανεκλογή της στη θέση της προέδρου της Κομισιόν - Σε έγγραφο 31 σελίδων το όραμά της για την ΕΕ

«Εγώ έχω τοποθετηθεί και έχω πει ότι η κ. Φον Ντερ Λάιεν ήταν μια πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μπορεί να της πιστώσει αρκετά κανείς, αλλά μπορεί να της χρεώσει ακόμα περισσότερα. Για παράδειγμα, αυτό που έσκασε χθες ήταν κάτι προαναγγελθέν. Η έρευνα δηλαδή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που απεφάνθη ότι η κ. Φον Ντερ Λάιεν δεν διαχειρίστηκε με διαφάνεια... και υπάρχει και μια άλλη διάσταση των ποινικών ευθυνών που ενδεχομένως υπάρχουν, διότι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση που τρέχει από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία που αφορά τα εμβόλια. Ο κοινός παρονομαστής είναι η διαφάνεια σε πολλών δισεκατομμυρίων παραγγελίες εμβολίων, αυτό όλο μεταφράζεται σε ένα θεσμικό ολίσθημα για το οποίο απεφάνθη χθες το δικαστήριο της ΕΕ αφορά το διοικητικό σκέλος ενδεχομένως να δούμε και ένα ποινικό σκέλος να εξελίσσεται τις επόμενες μέρες. Γι’ αυτό από την αρχή είχα πει ότι και για άλλους πολιτικούς λόγους η κ. Φον Ντερ Λάιεν δεν έχει δώσει και τα καλύτερα δείγματα γραφής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Φαραντούρης  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                           18 -07-24