«Θεωρώ ότι από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η συμμετοχή θα είναι μεγάλη», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανος Παραστατίδης στα Παραπολιτικά 90,1 ερωτηθείς αν μπαίνει πήχης στη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Και συνέχισε: «Ζητούμενο για μένα είναι την επόμενη μέρα αν θα είμαστε απλά κατακερματισμένοι και κομμάτια υπό την οποιαδήποτε ηγεσία ή αν θα υπάρχει ένας συνδετικός κορμός ιδεών στον οποίο θα περπατήσουμε όλοι μαζί και από εκεί και πέρα βεβαίως θα εκφράσει ο καθένας τις διαφωνίες του. Εγώ ανησυχώ πολύ για το μετά».

*Διαβάστε ακόμα: Χάρης Δούκας: Θα είμαι και δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


Ο Στέφανος Παραστατίδης   στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  18-07-24

Τι είπε ο Στέφανος Παραστατίδης στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανος Παραστατίδης μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Είναι πολύ πρόωρο να παίρνει κανείς θέση όταν δεν έχουν τοποθετηθεί σε μια βάση πολιτική οι υποψήφιοι, να καταθέσουν δηλαδή το δικό τους πολιτικό σχέδιο και ο καθένας να μας εξηγήσει τι πρεσβεύει και πώς θέλει να υπηρετήσει τον χώρο. Εγώ έχω σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με τη μηχανική της διαδικασίας. Δηλαδή θεωρώ ότι πάμε σε μια διαδικασία η οποία εξελίσσεται σε μια μάχη προσώπων, ενώ θα έπρεπε να προηγηθεί μια βαθιά πολιτική διαδικασία, δεν μπορούμε να πάμε με 6-7-9 παράλληλα πολιτικά σχέδια, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ως κόμμα σε κάποια πράγματα και από εκεί και πέρα ο καθένας να έχει το δικό του στίγμα.

Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ηγηθεί μέσα από τις ιδέες του και τις θέσεις του. Όταν λέμε «εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», τι σημαίνει, να λέμε κάπου ναι και κάπου όχι ή να έχουμε τη δική μας πρόταση;

Πρέπει να γίνει μια πολύ μεγάλη συζήτηση και να συζητήσουμε κυρίως τα ταυτοτικά ζητήματα που υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις. Δηλαδή σε κάποια πράγματα πρέπει να συμφωνήσουμε, αλλιώς δεν γίνεται.

Ερωτηθείς αν μπαίνει πήχης στη συμμετοχή

Θεωρώ ότι από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η συμμετοχή θα είναι μεγάλη. Ζητούμενο για μένα είναι την επόμενη μέρα αν θα είμαστε απλά κατακερματισμένοι και κομμάτια υπό την οποιαδήποτε ηγεσία ή αν θα υπάρχει ένας συνδετικός κορμός ιδεών στον οποίο θα περπατήσουμε όλοι μαζί και από εκεί και πέρα βεβαίως θα εκφράσει ο καθένας τις διαφωνίες του. Εγώ ανησυχώ πολύ για το μετά.