Με καθυστέρηση κάποιων μηνών ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης άνοιξε την πόρτα εξόδου από το κόμμα του καθώς όπως επισημαίνει σε επιστολή του το κόμμα που υπηρέτησε με περηφάνεια βρίσκεται σε διαδικασία «από-αριστεροποίησης» αλλά και διαρκούς κρίσης.

Η Κουμουνδούρου από την πλευρά της απάντησε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπως κι ο Πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης παραμένουν σταθεροί στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η αριστερά, επί τους ουσίας κι όχι για τους… τύπους.”

Η παραίτηση του Γιάννη Δραγασάκη ήταν προαποφασισμένη καθώς εδώ και αρκετούς μήνες είχε παραιτηθεί από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες έλεγαν μάλιστα ότι μετείχε σε πολλές συγκεντρώσεις των στελεχών που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και δημιούργησαν την Νέα Αριστερά.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι από την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και μετά ο Γιάννης Δραγασάκη είχε μιλήσει μαζί του μόνο μία φορά τηλεφωνικά.

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποίησε και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρει μεταξύ άλλων “ ότι οι φόβοι του για «εκφυλιστικές εξελίξεις» έχουν επιβεβαιωθεί από καιρό και πως δεν θα ήθελε να βρεθεί «εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησα από την ίδρυση του, και είμαι περήφανος που συνέβαλα στη δημιουργία του».

Επικαλείται, εκτός των άλλων, απουσία σταθερών κανόνων και «δημοκρατικών εγγυήσεων σεβασμού της αξιοπρέπειας και των απόψεων όλων», υπονόμευση της ιστορίας του κόμματος, καθώς και ότι «μόνος αποδεκτός κανόνας είναι η συχνά αδιευκρίνιστη και ευμετάβλητη βούληση του αρχηγού».

Χαρακτηρίζει «τεράστια προσβολή» τη συζήτηση που άνοιξε ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος για τα «μαύρα ταμεία» και καταλογίζει στον Στέφανο Κασσελάκη ότι έχει δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που παρέλαβε, και υπό την ηγεσία του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε διαδικασία «από-αριστεροποίησης» αλλά και διαρκούς κρίσης.

Τέλος, τάσσεται υπέρ της ανασύνθεσης της Αριστεράς και κάνει λόγο για την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς, από την ριζοσπαστική Αριστερά ως την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, αλλά και μια «προοδευτική εναλλακτική στο πρόβλημα της διακυβέρνησης της χώρας

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ με μία σκληρή ανακοίνωση αφήνει αιχμές για το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τον τομέα την Τραπεζών τον οποίο διαχειριζόταν στο παρελθόν.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπως κι ο Πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης παραμένουν σταθεροί στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η αριστερά, επί τους ουσίας κι όχι για τους… τύπους αναφέρεται στην ανακοίνωση .

Επισημαίνεται ακόμα ότι “αριστερά σημαίνει η σύγκρουση με τα συμφέρονται και η υπεράσπιση των πολλών και των αδυνάτων με όλες μας τις δυνάμεις. Όπως ακριβώς δηλαδή κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τις προτάσεις Νόμου που έχει καταθέσει, για ακρίβεια και φορολογικό, όσο και γι’ αυτές που ετοιμάζει για τη Στέγαση και την στήριξη των Μικρομεσαίων. Αριστερά σημαίνει σύγκρουση με τις πανίσχυρες εταιρείες ενέργειας. Σύγκρουση με όσους λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Όπως έγινε στην περίπτωση της Attica Bank που ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Πρόεδρος του έφεραν στην δημοσιότητα, αδιαφορώντας για όσους ενδεχομένως «ενοχληθούν» επειδή δεν διατηρήθηκε το «σιωπητήριο» μπροστά στην λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Αριστερά σημαίνει να διατηρείς μια ξεκάθαρη κι αυστηρή στάση απέναντι στην αισχροκέρδεια των Τραπεζών, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεων σου.

Η αριστερά είναι τρόπος ζωής. Και εκφράζεται πάντα με πράξεις κι όχι με κοινοτοπίες και μεγαλοστομίες άνευ περιεχομένου.

Υ.Γ. Αυτή τη φορά ο κ. Δραγασάκης δεν έθεσε θέμα ηγεσίας όπως είχε προϊδεάσει πριν μήνες…"