Το μέλος της οικονομικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του κ. Δραγασάκη είπε ότι «διαφωνώ πολιτικά με τα όσα διάβασα στη δήλωσή του. Κρατάω σαν πολιτική παρακαταθήκη αυτά που μας έμαθε στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη ενότητας, για την οποία έχει κάνει πάρα πολλά βήματα από τη δεκαετία του ’80, και για την κυβερνητική προοπτική που πρέπει να έχει πάντα η Αριστερά».

«Μην παρασύρεστε από αυτά που διαβάζετε κατά καιρούς σε διάφορα ΜΜΕ ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει αποχωρήσει η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών, είναι παραπληροφόρηση, δεν είναι απλά ψέμα. Η μεγάλη πλειοψηφία και μια σειρά από ιστορικά στελέχη του Συνασπισμού ή της Αριστεράς παραμένουν και δουλεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ακόμη.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης   στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα                   18-07-24


Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Δραγασάκη ότι «οι εξελίξεις κάνουν αναγκαίο ένα νέο μαζικό λαϊκό κόμμα της Αριστεράς», απάντησε ότι «αυτό προϋποθέτει διαδικασίες ενότητας. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να έρθει ένα στέλεχος της Νέας Αριστεράς, που έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ με την έδρα, και να πει "πάμε να χτίσουμε ένα νέο κόμμα", όταν έχει δείξει ασυνέπεια στην υπογραφή που έβαλε πριν από λίγους μήνες και έφυγε από το κόμμα παίρνοντας και την έδρα του. Άρα βεβαίως και θέλουμε την ενότητα και τη μεγάλη Αριστερά, αλλά δεν μπορούμε να πάμε σε αυτούς που είναι ασυνεπείς σε αυτά που υπογράφουν». Ερωτηθείς αν υπάρχουν μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι «μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν».