Συνεδρίασε νωρίτερα το απόγευμα η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ με φόντο τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος που θα πραγματοποιηθούν στις 6 και τις 13 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε ότι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υπογραφών προκειμένου να επικυρωθούν οι υποψηφιότητες είναι η 9η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ «Στη διαδικασία εκλογής προέδρου, για την ανάδειξη υποψηφιοτήτων απαιτούνται υπογραφές από το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή 5.000 υπογραφές του συνόλου των μελών (κάθε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή κάθε απλό μέλος υπογράφει για έναν μόνο υποψήφιο)».

Oι 5.000 υπογραφές που έχουν τεθεί ως ελάχιστο όριο θέσης υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος, σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, έχουν μαζευτεί μέχρι στιγμής από τον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο.Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο θα προσπαθήσουν να καταθέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη δύναμή τους και την επιρροή που έχουν στο εκλογικό σώμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε πως υπογραφές θα είναι μόνο από μέλη του κόμματος. Ακόμη θα δοθεί στους υποψήφιους προέδρους το μητρώο του κόμματος ενώ μετά την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων η ΕΔΕΚΑΠ θα διευρυνθεί με πρόσωπα από τα επιτελεία τους.