Η παραίτηση του Γιάννη Δραγασάκη από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν ήταν αναμενόμενη, αναζωπύρωσε την αντιπαλότητα μεταξύ προεδρικών και διαφωνούντων, ενώ για κάποιες ώρες αρχικά βρισκόταν σε ύφεση.

*Διαβάστε ακόμα: Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση Δραγασάκη: Το παρασκήνιο, το σχόλιο της Κουμουνδούρου και η στάση των "87"

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2syh2v8m0s1)

Γιάννης Δραγασάκης: Σκληρές αιχμές από Κουμουνδούρου και Πολάκη - Γεροβασίλη, Βασιλειάδης, Ζαχαριάδης στήριξαν τον αποχωρήσαντα πρώην υπουργό


Η Κουμουνδούρου απάντησε σε όσα καταλόγισε το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη περί «απο-αριστεροποίησης» με υπονοούμενα για την τακτική που ακολούθησε ο Γιάννης Δραγασάκης όταν ήταν υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τις τράπεζες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το πρώην στέλεχος του κόμματος δεν είχε πιέσει όσο έπρεπε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προς όφελος των πολιτών.

«Αριστερά σημαίνει η σύγκρουση με τα συμφέρονται και η υπεράσπιση των πολλών και των αδυνάτων με όλες μας τις δυνάμεις. Αριστερά σημαίνει να διατηρείς μια ξεκάθαρη κι αυστηρή στάση απέναντι στην αισχροκέρδεια των τραπεζών, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεών σου», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να υπερθεματίσει την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, αναδημοσιεύοντας την απάντηση του κόμματος προς τον Γιάννη Δραγασάκη, αντίθετα ο Κώστας Ζαχαριάδης με μία ανάρτησή του υπερασπίστηκε τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωση υπέρ του Γιάννη Δραγασάκη έκανε και η Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιώργος Βασιλειάδης. «Ο Γιάννης Δραγασάκης έχει μια λαμπρή πορεία στην Αριστερά εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες. Τον ευχαριστούμε για όλα. Η απαξίωση των συντρόφων όταν χωρίζουν οι δρόμοι μας είναι ξένη στον δικό μου κώδικα αρχών και αξιών», σημείωσαν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2svi49tuhz5)


Η προ πολλού ειλημμένη απόφαση του Γιάννη Δραγασάκη

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Δραγασάκης είχε πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό. Όταν, μάλιστα, αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι «53» και οι «11» βουλευτές που σήμερα απαρτίζουν τη Νέα Αριστερά, είχε παραιτηθεί από μέλος της ΚΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε πάρει μέρος σε πολλές συγκεντρώσεις των στελεχών που δημιούργησαν τη Νέα Αριστερά. Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Γιάννης Δραγασάκης έχουν μιλήσει μόνο μία φορά τηλεφωνικά από την εκλογή του νέου προέδρου.
 
Έτσι, όταν χθες το πρωί ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα ανέβασε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης την επιστολή παραίτησης, στην Κουμουνδούρου δεν ξαφνιάστηκε κανείς.  Στην επιστολή του ο Γιάννης Δραγασάκη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι φόβοι του για «εκφυλιστικές εξελίξεις» έχουν επιβεβαιωθεί από καιρό και πως δεν θα ήθελε να βρεθεί «εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησα από την ίδρυσή του και είμαι περήφανος που συνέβαλα στη δημιουργία του».

Ακόμα, χαρακτήρισε «τεράστια προσβολή» τη συζήτηση που άνοιξε ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος για τα «μαύρα ταμεία» και καταλόγισε στον Στέφανο Κασσελάκη ότι έχει δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που παρέλαβε και υπό την ηγεσία του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε διαδικασία «απο-αριστεροποίησης» αλλά και διαρκούς κρίσης.