Τη δική του απάντηση στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος είπε νωρίτερα στα Παραπολιτικά 90,1 να μην τολμήσει να αναμειχθεί η Νέα Δημοκρατία στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

*Διαβάστε εδώ: Επίθεση Κατρίνη στη ΝΔ στα Παραπολιτικά 90,1: Να μην αναμειχθείτε στις εσωκομματικές εκλογές υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου

«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας ότι θα στείλουμε μαζικά κόσμο για να ψηφίσει στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

Για την υπόθεση της κ. Φουντεδάκη είπε: «Δεν είναι προεόρτια μιας γενικευμένης τάσης των βουλευτών απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται τους προβληματισμούς, αφουγκράζεται τις απόψεις μας και λειτουργεί συνθετικά, αυτό είναι υγεία για τη ΝΔ. Ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι η ηγεσία δεν ακούει τους προβληματισμούς των βουλευτών».

«Δεν ήταν ρεβανσισμός το να διατυπώνουμε την άποψή μας. Οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα της άποψης και της επιλογής», επισήμανε, απαντώντας στην κ. Φουντεδάκη.


Η συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 Fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.

Με αφορμή τη σύσταση του κ. Κατρίνη να μην αναμειχθεί η ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Ως ένα σημείο τις θεωρίες συνωμοσίας μπορεί να τις συζητάμε, μετά από ένα σημείο είναι αστείο. Η ΝΔ δεν ασχολείται καθόλου με τα εσωτερικά των άλλων κομμάτων, προφανώς παρακολουθεί τι γίνεται αλλά από εκεί και πέρα ούτε προτίμηση έχει ούτε επιλογή έχει. Εμείς ασχολούμαστε ως κυβέρνηση να κυβερνήσουμε τη χώρα. Από εκεί και πέρα η αντιπολίτευση ας ασχοληθεί με τα δικά της θέματα».

«Το να λέει κάποιος να μην ασχοληθούμε και ότι θα στείλουμε μαζικά ψηφοφόρους για να επιλέξουμε υποψήφιο της αρεσκείας μας, αυτό είναι και πολύ προσβλητικό και για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δεν προσβάλλει τους ίδιους τους συνυποψηφίους του;», διερωτήθηκε.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως εμπλοκή της ΝΔ και πολύ περισσότερο, και εκεί ερχόμαστε πια στην επιστημονική φαντασία, να συνδέεται η εμπλοκή με παρακολουθήσεις, με το να στέλνουμε μαζικά κόσμο να ψηφίσει. Ας κάνει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει τον νέο αρχηγό του και να πάμε παρακάτω», τόνισε.

Ερωτηθείς αν η «ανταρσία» των βουλευτών της ΝΔ για την κ. Φουντεδάκη είναι ένα μήνυμα για τη στάση που θα κρατήσουν σε επιλογές της κυβέρνησης από τον Σεπτέμβριο, απάντησε: «Όχι. Αυτό που θεωρώ και είναι πολύ σημαντικό είναι ότι σε μια διαδικασία που αν ήθελε η ΝΔ την περνούσε και δεν υπήρχε απολύτως κανένα πρόβλημα και δεν θα δημιουργούσε κανένας πρόβλημα ούτε σε επίπεδο τοποθετήσεων έρχεται ο πρωθυπουργός, αντιλαμβάνεται κάποιους προβληματισμούς, αφουγκράζεται δηλαδή κάποιες σκέψεις και παίρνει μια απόφαση. Αυτό δείχνει την υγεία σε ένα κόμμα ότι η ηγεσία και ένας πολύ ισχυρός πρωθυπουργός που τον σέβονται απόλυτα οι βουλευτές του όταν ακούσει κάτι και θεωρήσει ότι έχει μια βάση δεν έχει κανένα πρόβλημα να αφουγκραστεί αυτούς τους προβληματισμούς και να πάει παρακάτω».

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι οι προβληματισμοί των βουλευτών θα εκφράζονται πιο συχνά από τον Σεπτέμβριο και μετά, απάντησε: «Δεν νομίζω, αντιθέτως πιστεύω ότι το κομμάτι της διακυβέρνησης της ΝΔ οι βουλευτές το στηρίζουν απόλυτα και ο βασικός προβληματισμός εκφράστηκε σε ένα συγκεκριμένο θέμα συνείδησης».

Τέλος, για τη δήλωση της κ. Φουντεδάκη είπε: «Σε καμία περίπτωση δεν είναι ρεβανσισμός, αντιθέτως είναι συνειδητή δουλειά του κάθε βουλευτή όταν θεωρεί ότι κάπου μπορεί να υπάρξει ένα πρόβλημα να το εκφράζει, να το συζητάει με το κόμμα του και προφανώς την απόφαση θα την παίρνει ο πρωθυπουργός».

Ο Θάνος Πλεύρης  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                             19 -07-24