«Είναι κόντρα συναισθημάτων σε μια κοινή πατρίδα, η μισή πατρίδα να πανηγυρίζει και η άλλη να κλαίει. Θα πρέπει να καθίσουμε όλοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να είμαστε λογικοί, να μην έχουμε παράλογα αιτήματα όπως έχει αυτή τη στιγμή η τουρκική πλευρά», είπε ο ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλα στα Παραπολιτικά 90,1 με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Και συνέχισε: «Πρέπει εμείς που είμαστε στο Ευρωκοινοβούλιο να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή, ήδη οι δηλώσεις της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ήταν πολύ θετικές».


Τι είπε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα στα Παραπολιτικά 90,1 

Ο ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλα μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε:

Η Κύπρος είναι μέρος του Ελληνισμού. Εμείς οι Κύπριοι θεωρούμε τον εαυτό μας και Έλληνες και θεωρώ ότι με τη συμπαράσταση της Ελλάδας πρέπει να βρεθεί μια λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, γιατί εάν δεν έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Κύπρο, μετά η Τουρκία δεν θα μείνει μόνο στην Κύπρο, θα χτυπήσει και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Για την απόφαση για τα εμβόλια

Εμένα μου αρέσει να βλέπω τη μεγάλη εικόνα. Τώρα τι συνέβη όσον αφορά τα συμβόλαια δεν είναι κάτι που μπορώ να κρίνω. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι υπήρχε μια παγκόσμια πανδημία, μια παγκόσμια κρίση και κάτω από την ομπρέλα της ΕΕ δόθηκε μια λύση. Και είτε ζούσες στην Κύπρο είτε ζούσες στη Μάλτα, στη Βουλγαρία είτε αλλού, είχες τα ίδια εμβόλια και τις ίδιες τιμές. Αυτό είναι το μάθημα που πρέπει να πάρουμε από αυτή την πανδημία και λόγω αυτού του μαθήματος στόχος μου ήταν ότι πρέπει εμείς οι αξιωματούχοι στην Ευρώπη να βρούμε λύσεις σε όλα τα ευρωπαϊκά προβλήματα και αν είμαστε ενωμένοι μπορούν να βρεθούν λύσεις. Μπορούν να βρεθούν λύσεις και για το μεταναστευτικό, μπορούμε να βρούμε λύση με κοινή αμυντική ομπρέλα και πολλά άλλα προβλήματα που ταλανίζουν όλες τις χώρες μας.

Με αφορμή τη "μαύρη επέτειο" για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Είναι κόντρα συναισθημάτων σε μια κοινή πατρίδα η μισή πατρίδα να πανηγυρίζει και η άλλη να κλαίει. Πρέπει να βρεθεί μια λύση στο Κυπριακό γιατί όπως έχουμε δει και με την αντιπαράθεση που υπάρχει με το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, όταν υπάρχει φωτιά που σιγοκαίει μπορεί αυτή να γίνει πυρκαγιά και να δημιουργηθούν συνθήκες που κανείς δεν θα ήθελε να ζήσει. Άρα θα πρέπει να καθίσουμε όλοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να είμαστε λογικοί, να μην έχουμε παράλογα αιτήματα όπως έχει αυτή τη στιγμή η τουρκική πλευρά. Πρέπει εμείς που είμαστε στο Ευρωκοινοβούλιο να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή, ήδη οι δηλώσεις της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ήταν πολύ θετικές.

Πρέπει να βρεθεί λύση πάνω στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρέπει να κατανοήσει και η Τουρκία, ελπίζω να το κατανοήσουν και οι εταίροι μας στην ΕΕ, ότι για να έχει μέλλον η Τουρκία στην ΕΕ πρέπει να κάνει υποχωρήσεις και στο Κυπριακό.

Για να έχουμε λύση στο Κυπριακό πρόβλημα πρέπει να ευθυγραμμιστούν τα συμφέροντα μας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με το Ισραήλ και με την Αμερική, αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που ενταχθήκαμε στην ΕΕ.