“Στεναχωρήθηκα με την απόφαση του κ. Δραγασάκη αλλά είναι μια προσωπική απόφαση, διαφωνώ με αυτή αλλά τη σέβομαι”, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Εκείνη και εγώ”, με τη Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Μπάρκας.

Αναφερόμενος στην αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπάρκας εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση, παρόλο που τη θεωρεί σεβαστή. Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αποχώρηση, δήλωσε ότι πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, την οποία δεν επιθυμεί να σχολιάσει περαιτέρω.

Ακρίβεια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Στη συνέχεια, ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε στην ακρίβεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, επισημαίνοντας ότι η ελληνική αγορά είναι πλήρως καρτελοποιημένη, τόσο σε εισιτήρια όσο και σε άλλους τομείς όπως τα σούπερ μάρκετ και η ενέργεια. Κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι έχει συμβάλει στην καρτελοποίηση της αγοράς και ότι οι ενέργειές της δεν βοηθούν την κοινωνία. «Η κυβέρνηση ρίχνει "μπαλωθιές" βλέποντας ότι ο κόσμος έχει χάσει την ψυχραιμία του με την ακρίβεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δυνατότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπάρκας τόνισε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στέλνει μήνυμα προς τα κόμματα για συνεργασία. Ωστόσο, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ψήφο των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπέρ της κας Φον Ντερ Λάιεν για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χαρακτηρίζοντας την πρακτική αυτή ως μη θετική. Παρ' όλα αυτά, ο κ. Μπάρκας υποστήριξε ότι πρέπει να βρεθούν κοινά βήματα με το ΠΑΣΟΚ, όπως μέσω κοινών προτάσεων νόμου και ερωτήσεων για θέματα ασφάλειας.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι δεν βλέπει άμεσα το ενδεχόμενο ενιαίου ψηφοδελτίου ή διάλυσης των δύο κομμάτων, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο για το μέλλον. «Ας ξεκινήσουμε με απλές συνεργασίες και σιγά σιγά θα βρούμε τον βηματισμό μας και το πού θα καταλήξουμε», κατέληξε.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Κ.ΜΠΑΡΚΑΣ: Στεναχωρήθηκα με την απόφαση του κ. Δραγασάκη αλλά είναι μια προσωπική απόφαση, διαφωνώ με την προσωπική του απόφαση αλλά τη σέβομαι.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση του κ. Δραγασάκη

Κ.ΜΠΑΡΚΑΣ: Είναι μια ανακοίνωση του κόμματος. Απαντά στον Γιάννη Δραγασάκη κι σε αυτά που λέει, δεν θέλω να την σχολιάσω παραπάνω.

Αναφορικά με την ακρίβεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Κ.ΜΠΑΡΚΑΣ: Η αγορά μας στο σύνολό της είναι πλήρως καρτελοποιημένη. Είτε αυτό λέγεται εισιτήρια αεροπορικά είτε λέγεται εισιτήρια ακτοπλοϊκά είτε λέγεται αγορά super market είτε λέγεται ενέργεια είναι πλήρως καρτελοποιημένη και είναι απόφαση της ΝΔ να το κάνει αυτό. Δηλαδή με τις ενέργειές της η κυβέρνηση εχει καρτελοποιήσει πλήρως την αγορά άρα νομίζω ότι αυτό που κάνει τώρα είναι δεν θα το χαρακτήριζα μια τρύπα στο νερό αλλά είναι πράγματα τα οποία δεν θα βοηθήσουν την κοινωνία. Το ζητούμενο είναι να σπάσει το καρτέλ αλλά δεν θέλει να το κάνει. «Μπαλωθιές» ρίχνει η κυβέρνηση βλέποντας ότι ο κόσμος έχει χάσει την ψυχραιμία του με την ακρίβεια που υπάρχει.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ

Κ.ΜΠΑΡΚΑΣ: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δίνει ένα τέτοιο μήνυμα από την κοινωνία προς τα κόμματα αλλά εμβρόντητος είδα τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν την κα Φον Ντερ Λαϊεν για πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής λέγοντας ότι «μας έχει υποσχεθεί κάτι». Πάντως δεν είναι καλή πρακτική αυτή, δεν δείχνει μια θετική στάση. Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να βρούμε τους βηματισμούς μας, να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ είτε κατατέθοντας κοινές προτάσεις νόμου, κοινές ερωτήσεις για πράγματα που αφορούν πχ την ασφάλεια. Υπάρχουν χώροι που μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό

ΔΗΜ: Όχι πάντως ενιαίο ψηφοδέλτιο και διάλυση των δύο χώρων

Κ.ΜΠΑΡΚΑΣ: Μπορεί σε 3 χρόνια να φτάσουμε στο σημείο αυτό αλλά δεν είμαι ο Κάλχας να σας πω τι θα γίνει σε τρία χρόνια. Ας ξεκινήσουμε με απλές συνεργασίες και σιγά σιγά θα τον βρούμε τον βηματισμό μας και το που θα καταλήξουμε.