Τη λέξη «ουστ» που χρησιμοποίησε απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη, πήρε πίσω ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναγνώρισε ότι ήταν λάθος. Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στο συγκεκριμένο γεγονός παρεμβαίνοντας στη Βουλή, καθώς όπως είπε κανείς δεν καταδίκασε το ύφους του υπουργού Υγείας.

Ακολουθεί ο διάλογος Πολάκη - Γεωργιάδη:

Π. Πολάκης: Περιμένω 2 μέρες να δω καταδίκες και αφιερώματα από όλους για το «ουστ» που ακούστηκε από τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όταν αποκάλυψα ότι μας είπε ψέματα για την κάλυψη των ανασφάλιστων. Πού είναι οι οργίλες ανακοινώσεις;

Αδ. Γεωργιάδης: Κακώς είπα το «ουστ», με βρίζατε 15 λεπτά, δεν έχω πρόβλημα να αναγνωρίσω το λάθος, μου ξέφυγε. Χρεώστε ένα ανθρώπινο σφάλμα.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας, ο κ. Πολάκης επανήλθε στο θέμα των ανασφάλιστων.

«Σήμερα συνταγογραφούνται ελεύθερα οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας χάρης στις αντιδράσεις», είπε για το θέμα που επιτέθηκε στην Μαρία Συρεγγέλα, πυροδοτώντας αντιδράσεις και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Αυτή την πρόβα τζενεράλε να μην την κάνετε ξανά γιατί θα γίνει τσουνάμι που θα σας πνίξει. Πού μετατρέψατε τα ΑΜΚΑ των ανασφάλιστων σε ανενεργά ΑΜΚΑ! Η δωρεάν περίθαλψη έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ και έχει ανοίξει βαθύ αυλάκι και δεν θα το πάρετε πίσω».

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας απέρριψε τους ισχυρισμούς Πολάκη ότι δεν προχωρά ο εκσυγχρονισμός των νοσοκομείων. «Τον προκαλώ να πάει να δει, 565 εκατ. ευρώ πηγαίνουν σε κτιριακή αναβάθμιση. Ο Πολάκης κάποτε δεν έβλεπε τους γερανούς στο Ελληνικό. Όπως δεν έβλεπε τα εργοτάξια στο Ελληνικό… Μπορεί να πάει σε οφθαλμίατρο», είπε και με αφορμή την κόντρα με τους ιδιώτες γιατρούς τον προκάλεσε να επιστρέψει στο ΕΣΥ» ανέφερε. Γιατί δεν έρχεστε κ. Πολάκη στο ΕΣΥ; Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Αφού εσείς είστε τόσο αμύντορας του ΕΣΥ, γιατί δεν μπαίνετε», διερωτήθηκε στη συνέχεια.

Ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε πάντως, ότι ο Παύλος Πολάκης στη διάρκεια της θητείας του «έτρεξε για το υπουργείο», ωστόσο, τον επέκρινε «γιατί συνεχώς εφευρίσκει συνομωσίες και διαφθορά για όλους τους άλλους που τον διαδέχθηκαν στο υπουργείο».