Για τα κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος πάσης φύσεως μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον απόηχο των αποκαλύψεων κυκλωμάτων εκβιασμού αλλά και της δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον Alpha ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις υποθέσεις που έχουν σχέση με τη Μύκονο δηλώνοντας πως «το πιο ανησυχητικό από όλα είναι η μείωση της κίνησης στη νησί με κίνδυνο απαξίωσης».

«Υπάρχουν 4 ίσως και 5 ανοιχτές δικογραφίες για τη Μύκονο» συμπλήρωσε και τόνισε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις «για αυτούς που δεν σέβονται τους νόμους, που εμπλέκονται με ναρκωτικά και πορνεία». «Θα δείτε την αστυνομία παρούσα με πολλές δυνάμεις και πολλά αποτελέσματα. Δεν είναι διαπραγματεύσιμο» ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2toa3bqdfap)
Σχετικά με τη Ζάκυνθο επεσήμανε ότι σε «ένα δρόμο στο Λαγανά με πολύ κακή παράδοση δημιουργείται μια απαράδεκτη εικόνα». Ακόμη πρόσθεσε ότι «η αστυνομία άρχισε να δουλεύει καλά», ενώ για τη συμμορία των μπράβων και εκβιαστών, δήλωσε αποφασισμένος για βαθύτερη έρευνα και όπως είπε «στήσαμε το ελληνικό FBI. Οι αστυνομικοί έχουν διεισδύσει στο πλέγμα των μπράβων, των εκβιαστών, στα καύσιμα και στα λαθραία τσιγάρα. Θέλουμε να σαρώσουμε όλα τα δίκτυα με Έλληνες και αλλοδαπούς μέσα στη νύχτα και στην εστίαση». Τέλος σχετικά με την οπαδική βία τόνισε πως θα γίνει έρευνα σε όλες τις ομάδες «για να τελειώνουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Στήσαμε το ελληνικό FBI. Οι αστυνομικοί έχουν διεισδύσει στο πλέγμα των μπράβων, των εκβιαστών, στα καύσιμα και στα λαθραία τσιγάρα . Θέλουμε να σαρώσουμε όλα τα δίκτυα με Έλληνες και αλλοδαπούς μέσα στη νύχτα και στην εστίαση».

Όσον αφορά τις εγκληματικές οργανώσεις που έχουν παρεισφρύσει και στο ποδόσφαιρο ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις έρευνες που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα επεισόδια έξω από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και πρόσθεσε ότι οι έρευνες της ΕΛΑΣ θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν σε όλες τις ομάδες και τα αθλήματα.

«Δεν είναι οπαδικό το ζήτημα. Είναι οργανωμένοι εγκληματίες που μέσα από εκει συγκροτούν ομάδες με τη συμμετοχή και μικρών παιδιώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.