Μια νέα εσωκομματική τάση φαίνεται πως αναπτύσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα από δυσαρεστημένους και ελαφρώς παραγκωνισμένους Κασσελίστας, οι οποίοι θέλουν να έχουν ρόλο και λόγο στα κομματικά πράγματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να πορεύεται με πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα του κομματικού σωλήνα, προκαλώντας δυσφορία σε πολλά στελέχη, τα οποία τον στήριξαν από την περίοδο της εκλογής έως και σήμερα. Αυτά τα στελέχη όμως βλέπουν να υποσκελίζονται από πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στον στενό πυρήνα του κ. Κασσελάκη, κάποια εκ των οποίων, όπως ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, δεν είναι καν κομματικοί. Αυτό το τμήμα των πρώην Κασσελίστας σε αυτή τη φάση συγκροτείται ως διακριτή τάση με ορίζοντα το Καταστατικό Συνέδριο του Οκτωβρίου.

Για την ώρα πάντως ετοιμάζουν να καταθέσουν κείμενο-πλατφόρμα για την ανανέωση του κόμματος, στηλιτεύοντας ουσιαστικά τις «υποχωρήσεις» του προέδρου του κόμματος -χωρίς όμως να άρουν τη στήριξή τους-, και εξαπολύοντας βολές κατά της παλιάς φρουράς στελεχών