Με μία ανάρτηση στο Facebook, ο Δημήτρης Τσιόδρας περιγράφει τις πρώτες του ημέρες ως ευρωβουλευτής. Όπως είναι γνωστό, ο πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού εξελέγη 7ος μεταξύ των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε την ανάρτησή του:

«Σαν μαθητής τις πρώτες μέρες στο σχολείο…

Κάθε αρχή έχει το ενδιαφέρον και τις δυσκολίες της. Το ίδιο συμβαίνει και με το ξεκίνημα της θητείας στο Ευρωκοινοβούλιο. Πολλά διαδικαστικά, νέοι χώροι που σε κάνουν να νιώθεις σαν την πρώτη μέρα στο σχολείο, αλλά και τεράστιο ενδιαφέρον στις συζητήσεις και προσμονή για τα καθήκοντα που σε περιμένουν σε τομείς πολύ σημαντικούς και σε μια συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ευρώπη.

Γνωριμία με πολλούς νέους ανθρώπους που αποτυπώνουν την ποικιλομορφία της ηπείρου μας. Μπορεί η επίσημη έναρξη των εργασιών να έγινε την εβδομάδα που πέρασε στο Στρασβούργο, όμως η δουλειά ξεκίνησε από την δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές στις Βρυξέλλες, κατ΄αρχάς για τη διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών και στη συνέχεια με τη συμμετοχή στις διεργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για τη συζήτηση των πολιτικών προτεραιοτήτων, τις προτάσεις των υποψηφίων (εκλέχτηκαν ήδη η Roberta Metsola Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και η Ursula von der Leyen Πρόεδρος της Κομισιόν) και τις τοποθετήσεις στις Επιτροπές. Σύμφωνα με τον καταμερισμό, θα συμμετάσχω σε τρεις Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, σε τομείς που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την πορεία της ΕΕ αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οι Επιτροπές είναι οι εξής:

1) ΙMCO: Eσωτερική Αγορά, Προστασία των Καταναλωτών
2) ΙΤRE: Βιομηχανία, Eνέργεια, Έρευνα
3) ENVI: Περιβάλλον, Δημόσια Υγεία, Ασφάλεια Τροφίμων

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, μάς περιμένει πολλή δουλειά. Οι συνεργάτες που έχω επιλέξει στις Βρυξέλλες (Χρήστος Βασιλάκος, Αντώνης Κουλιανός, Παναγιώτα Μπαλοπούλου) έχουν πλούσια εμπειρία στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και από τις συγκεκριμένες Επιτροπές και προσδοκώ στη βοήθειά τους προκειμένου να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη εκείνων που με εμπιστεύθηκαν και να φέρουμε αποτέλεσμα για την πατρίδα μας. Θα το προσπαθήσουμε δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας και με ανοιχτά αυτιά για να ακούμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πολιτών.

Θα είμαστε σε διαρκή επαφή και από εδώ αλλά και με πολλούς άλλους τρόπους, για το τι ακριβώς κάνουμε και για τα κρίσιμα θέματα που συζητιούνται»