Οι ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασµό µε τις επικείµενες εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογή ηγεσίας διαφαίνεται πως έχουν βάλει προσωρινά σε δεύτερη µοίρα τις συζητήσεις για τη µεγάλη Κεντροαριστερά.

Παρά ταύτα, όλα όσα λαµβάνουν χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στη Νέα Αριστερά είναι σαφές πως γίνονται µε το ένα µάτι στραµµένο στην επόµενη ηµέρα. Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς, αλλά και σχεδόν στο σύνολό της η εσωκοµµατική αντιπολίτευση µιλούν πλέον ανοιχτά για το σενάριο της προεκλογικής συνεργασίας. Απλώς στην πλευρά των «87» είναι θετικοί στον διάλογο και µε τη Νέα Αριστερά, κάτι που δεν ισχύει για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

*Διαβάστε ακόμα: Ο Κασσελάκης "άνοιξε" ξαφνικά δημόσιο διάλογο με Ανδρουλάκη για ένα ενιαίο κεντροαριστερό μέτωπο - Ο στόχος και το παρασκήνιο


Νίκος Ανδρουλάκης: Επεξεργάζεται σχέδιο για την Κεντροαριστερά, με το βλέμμα σε Αλέξη Χαρίτση, Εφη Αχτσιόγλου

Στο ΠΑΣΟΚ οι υποψήφιοι πρόεδροι, µε τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εντάσσουν στον λόγο τους και το θέµα των συµµαχιών. ∆εδοµένου ότι µιλάµε για εσωκοµµατικές εκλογές, όλοι οµνύουν στην αυτονοµία του κόµµατος, ωστόσο πίσω από τις γραµµές φαίνονται οι διαθέσεις των υποψηφίων για τις συµµαχίες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ήδη φαίνεται να επεξεργάζεται το σχέδιό του για την Κεντροαριστερά, στην περίπτωση που επανεκλεγεί και µάλιστα µιλάει µε κολακευτικά λόγια για τον Αλέξη Χαρίτση, την Εφη Αχτσιόγλου, όπως και για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ισχύει και για άλλους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, µε πιο ζεστά από όλους να βάζει το θέµα της Κεντροαριστεράς ο Μιχάλης Κατρίνης, ενώ και ο Χάρης ∆ούκας αναφέρεται στις συνεργασίες, έχοντας και το θετικό παράδειγµα των όσων πέτυχε στον δήµο της Αθήνας από κοινού µε τον κ. Ζαχαριάδη.

Οι σκέψεις στη Νέα Αριστερά 

Την ίδια ώρα, στη Νέα Αριστερά θέλουν να ενισχύσουν την πολιτική τους ισχύ, µετά το δυσµενές αποτέλεσµα των ευρωεκλογών, προχωρώντας σε συµµαχία µε την κίνηση του Πέτρου Κόκκαλη. Οπως έχει γράψει η «Κυριακάτικη Απογευµατινή», στο τραπέζι των παρασκηνιακών συζητήσεων κυριαρχεί πλέον το θέµα της προεκλογικής συνεργασίας. Αλλά, όπως είπαµε, αυτά προσεχώς, µετά τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και τις οριστικές αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.