Σε σχέση με την κριτική που δέχτηκε η ηγεσία του κόμματος για την ανακοίνωση με την οποία απάντησε στη δήλωση παραίτησης του Γιάννη Δραγασάκη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, επανέλαβε τα όσα η ίδια είπε την Παρασκευή σε συνέντευξή της: «Την ιστορία του κ. Δραγασάκη τη σεβόμαστε, ο κ. Δραγασάκης έχει τιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ τον έχει τιμήσει δίνοντάς του ανώτερα κυβερνητικά αξιώματα». Από εκεί και πέρα, τόνισε, «ο κ. Δραγασάκης άσκησε μια απολύτως αποδομητική κριτική επομένως και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να υπερασπιστεί τις πολιτικές του».

*Διαβάστε εδώ: Η αναπόφευκτη νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, το ''άρωμα γυναίκας'' στο ΠΑΣΟΚ και η... παπανδρεϊκή τομή


Για την πρόσκληση Κασσελάκη σε Ανδρουλάκη

Επιβεβαίωσε πως η πρόσκληση Κασσελάκη σε Νίκο Ανδρουλάκη να θέσει το ζήτημα των αγνοουμένων της Κύπρου στους ευρωσοσιαλιστές εντάσσεται στο πλαίσιο των ανοιγμάτων για κοινοβουλευτικές συνεργασίες με τα προοδευτικά κόμματα. «Μπορούμε να συνομιλούμε με τα άλλα προοδευτικά κόμματα» και όπως «έχουμε προτείνει να υπάρξει συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο σε προτάσεις νόμου», έτσι κι αυτό, το μείζον θέμα των αγνοουμένων εντάσσεται σε αυτή την κατεύθυνση, σε επίπεδο ευρωπαϊκής αριστεράς και ευρωσοσιαλιστών «και είναι ευτυχές ότι ο κ. Ανδρουλάκης αποκρίθηκε».

Πρόσθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε με την κίνησή του αυτή «να δείξει ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων αλλά σε θέματα που αποτελούν κοινό τόπο και μπορούν τα δύο κόμματα και οι προοδευτικές δυνάμεις να δράσουν από κοινού», δεν υπάρχει λόγος «να χάνουμε χρόνο και να αφήνουμε τις ευκαιρίες να περνούν από μπροστά μας».

Σε σχέση με τα κομματικά μέσα, ρωτήθηκε για το πότε πρέπει να αναμένονται αποφάσεις σε σχέση με το μέλλον τους. Παρέπεμψε στην απόφαση που έλαβε η πρόσφατη ΠΓ σύμφωνα με την οποία η κρατική επιχορήγηση προτείνεται να πηγαίνει κατά 45% στα κομματικά ΜΜΕ και από εκεί και πέρα διοικήσεις και εργαζόμενοι καλούνται ως το τέλος του μήνα να προτείνουν μία βιώσιμη λύση.


Για τις σχέσεις Κασσελάκη - Τσίπρα

Όσον αφορά τις σχέσεις Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, και με αφορμή ερώτηση για το ότι συνεχίζουν τα δημοσιεύματα που επιμένουν ότι είναι βαθιά ενοχλημένος ο πρώην πρωθυπουργός, η Βούλα Κεχαγιά παρέπεμψε στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας για το θέμα των οικονομικών, όπου «δεν αφήνεται κάποια σκιά σε σχέση με τα οικονομικά είτε των προηγούμενων ετών, είτε της προηγούμενης ηγεσίας, είτε της σημερινής». Πρόσθεσε ότι στην τελευταία του αναφορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε για τον πρώην πρωθυπουργό «ότι οι σχέσεις τους είναι πολιτικές».