Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Άγκυρα στο… τρολάρισμα του Άδωνι Γεωργιάδη για την αγορά των F-35 από την Ελλάδα. Μιλώντας στο OPEN ο υπ. Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στις τελευταίες προκλήσεις της Άγκυρας είπε: «Με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία». Μάλιστα υπογράμμισε, πως η γειτονική χώρα δεν έχει τα μέσα για να εισβάλει στην Ελλάδα καθώς έχει «σαπάκια», ενώ η χώρα μας είναι πλήρως εξοπλισμένη.

Μιλώντας στο CNN Turk, ο ακαδημαϊκός Δρ. Μεσούτ Χάκι Τζάσιν εμφανώς ενοχλημένος, σχολίασε: «Δεν μπορείτε να πολεμήσετε τους Τούρκους πιλότους, το είδατε στην Κύπρο».

Τούρκος υποστράτηγος εν αποστρατεία: «Φοβούνται την Τουρκία»

Από την πλευρά του, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ερντογάν Καράκους δήλωσε στη Hurriyet.com.tr ότι τα σχόλια του Έλληνα υπουργού δεν αληθεύουν και ότι η τουρκική αεροπορία είναι ασύγκριτα πιο προηγμένη από την Ελλάδα. «Η αμυντική μας βιομηχανία είναι πολύ μεγαλύτερη από την Ελλάδα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι ο κορυφαίος παραγωγός UAV και UCAV στον κόσμο και έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στα συστήματα αεράμυνας, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα σε αυτόν τον τομέα. Ο Καράκους σχολίασε, δε, ότι η Ελλάδα μόλις πρόσφατα άρχισε να παράγει UAVs.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, ο Τούρκος υποστράτηγος εν αποστρατεία ανέφερε: «Ο λόγος για αυτή τη δήλωση είναι ο φόβος που βιώνουν για το γεγονός ότι η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Ελλάδα ανά πάσα στιγμή. Ζουν με τον φόβο της Τουρκίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, γνωρίζουν ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο».

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη που ενόχλησαν

«Είναι προφανές πως ο Μητσοτάκης ενοχλεί πάρα πολύ και το γεγονός πως η Ελλάδα έχει ανέβει πολλά σκαλοπάτια τα τελευταία πέντε χρόνια, έχοντας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Τουρκία. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με εξαιρετικά ισχυρές συμμαχίες και η Τουρκία μια χώρα που δημιουργεί προβλήματα. Ο κ. Δένδιας δεν είπε κάτι που δεν λέμε όλοι, τον έχει στοχοποιήσει».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2vz6q516dn5)

 

 «Με την Τουρκία υποχρεωτικά θα μιλάμε, είναι ο γείτονάς μας, μας αρέσει δεν μας αρέσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παραχωρούμε κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα», συνέχισε.

Σε ερώτηση αν ήθελε πιο ισχυρή αντίδραση της Αθήνας, έναντι των τουρκικών προκλήσεων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

 «Αγοράζοντας τα F-35 γινόμαστε πιο σκληροί, αγοράζοντας φρεγάτες γινόμαστε πιο σκληροί. Αγοράζοντας Viper F16, κάνοντας αμυντικές συμμαχίες με την Αμερική, τη Γαλλία, γινόμαστε πιο σκληροί. Πιο σκληροί δεν γινόμαστε από ένα tweet ή μια συνέντευξη, αλλά όταν αντιλαμβάνεται ο αντίπαλος ότι πια δεν είμαστε του χεριού του. Εγώ ακούω αυτά τα ''μια νύχτα ξαφνικά'' και με πιάνουν τα γέλια. Με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία. Είδατε στην Υεμένη τι έγινε; Εάν έχεις τα F-35 που δεν πιάνουν τα ραντάρ, μια νύχτα ξαφνικά μπορεί να βρεθείς στην Άγκυρα και να τα κάνεις γης μαδιάμ. Δεν λέω πως θα κάνουμε κάτι τέτοιο εμείς, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά όταν τα λέει ο Ερντογάν με πιάνουν τα γέλια. Με τι θα έρθεις μια νύχτα στην Ελλάδα; Με τα σαπάκια που έχεις; Αφού το ξέρουν όλοι πως η Τουρκία είναι μηδέν στην αεροπορία, επί πενταετίας Μητσοτάκη».