Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για τη δημοκρατική και δίκαιη διεθνή τάξη του ΟΗΕ κ. Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Για τις αμερικανικές εκλογές είπε ότι «μακάρι να μη βγω αληθινός, αλλά νομίζω ότι δεν είναι πια αναστρέψιμη η κατάσταση, είναι πολύ αργά για την Κάμαλα Χάρις, η οποία δεν έχει αυτό το ιδιαίτερο πολιτικό χάρισμα που απαιτείται για να αναποδογυρίσει μια κατάσταση που και πριν από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τράμπ είχε διαμορφωθεί και μετά την απόπειρα δολοφονίας έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις τόνισε πως «οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να έχουμε ησυχία, να μην έχουμε ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, σωστός καθ’ αυτά στόχος, αλλά μόνος του δεν αρκεί, γιατί όσο δεν προσπαθείς να λύσεις τα δύο μείζονα θέματα που έχουμε, δηλαδή τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες και το Κυπριακό, και όσο η Τουρκία ενισχύεται, γιατί η Τουρκία ενισχύεται κάθε μέρα που περνάει, γίνεται πιο μεγάλη πληθυσμιακά και πιο ισχυρή οικονομικά. Δεν μας συμφέρει δηλαδή να παίζουμε καθυστερήσεις».