O υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξήγησε στη Βουλή, τους λόγους που υποχρεώνουν το υπουργείο και τη πολιτεία συνολικά, να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τους ιδιώτες γιατρούς, σε περιπτώσεις κινδύνου στη δημόσια υγεία, να κάνουν εφημερίες σε κρατικά νοσοκομεία που δεν έχουν την αναγκαία πληρότητα προσωπικού.

Μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων και το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε πως η επίμαχη διάταξη δεν είναι τιμωρητική.

Γεωργιάδης: Δεν έχω ακούσει από κανένα κόμμα, καμία πρόταση τι θα κάνουμε τον Αύγουστο του 2024 στην Κω

«Παρουσιάζεται στον Τύπο σήμερα αλλά και από μέλη της επιτροπής ότι θέλουμε να κάνουμε πόλεμο στους ιδιώτες γιατρούς. Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν έχουμε καμία διάθεση να κάνουμε πόλεμο στους γιατρούς», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν έχω ακούσει από κανένα κόμμα, καμία πρόταση τι θα κάνουμε τον Αύγουστο του 2024 στην Κω. Σε ένα νομό που έχει κάνει επανειλημμένες προσκλήσεις και έχεις αποτύχει».

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε έκπληκτος από την αντίδραση της αντιπολίτευσης και κυρίως των κομμάτων της Αριστεράς, καθώς όπως είπε, λέει ότι δεν ενδιαφέρεται αν θα πάει ένας ιδιώτης γιατρός στο νοσοκομείο. «Λέτε δηλαδή, δεν μας ενδιαφέρει αν λειτουργεί το νοσοκομείο αρκεί να μην πειράξεις τον ιδιώτη γιατρό», είπε.

Σημείωσε δε πως δεν έχει κανένα λόγο να ενεργοποιήσει τη διάταξη αλλά και πως δεν μπορεί να υποκρίνεται. «Χρειάζεται απόλυτη τεκμηρίωση στο ότι υπάρχει ζήτημα δημόσιας υγείας, μόνο έτσι θα εφαρμόζεται η διάταξη», κατέληξε.