Γράφουν Ελένη Καλογεροπούλου & Γιώργος Κατσίγιαννης

Νέα ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε σε σύγκρουση με στελέχη του κόμματος για την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που συμπίπτει χρονικά με τις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), μια παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη τίναξε στον αέρα την όλη διαδικασία και ανάγκασε οκτώ μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να «αποσυνδεθούν» και να αποχωρήσουν.

Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Ζαχαριάδη, Κατερίνα ΝοτοπούλουΖωή Καρκούλια, Ελένη Συμεωνίδου και Γιάννης Ραγκούσης, «παράτησαν» στα κρύα του λουτρού τους υπόλοιπους συντρόφους τους, καταγγέλλοντας την απρεπή παρέμβαση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για να σχολιάσει τον προβληματισμό που είχε αναπτυχθεί στην συνεδρίαση για το εάν είναι δεοντολογικά σωστό το καταστατικό συνέδριο του κόμματος να πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου, ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Στο θέμα παρενέβη ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος ζήτησε να του δώσει ο Στέφανος Κασσελάκης τις καταστατικές αλλαγές που θέλει να κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, παρενέβη και ο Νίκος Παππάς, ζητώντας του να ανακαλέσει και επειδή δεν το έπραξε ο Στέφανος Κασσελάκης, τα 8 μέλη που διαφωνούν μαζί του αποχώρησαν από το όργανο που ασχολείται με την προετοιμασία του Συνεδρίου

Στέφανος Κασσελάκης: Όποιου δεν του αρέσει ας πάει σε άλλο κόμμα, το συνέδριο δεν μετατίθεται

Το θέμα για αλλαγή ημερομηνίας το είχε ανοίξει και ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Ξαφνικά στην συζήτηση που γινόταν μέσω τηλεδιάσκεψης «ακούστηκε» η φωνή του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ωρυόμενος άρχισε να τους λέει: «Το συνέδριο το έχει αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία. Πρέπει να σεβόμαστε τα όργανα, δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εξαρτά την πολιτική του δραστηριότητα από το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ. Λοιπόν τι συζητάμε εδώ; Για αναβολή συνεδρίου; Καμία αναβολή συνεδρίου. Όποιου δεν του αρέσει ας πάει σε άλλο κόμμα. Το συνέδριο δεν μετατίθεται».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από την κλήση σττην τηλεδιάσκεψη και επανασυνδέθηκε μετά από λίγο, όπου σε ήρεμο τόνο τους είπε πως «πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για το συνέδριο, πρέπει να είμαστε συνεπείς απέναντι στους ψηφοφόρους».

Μετά από την παρέμβαση του Σ. Κασσελάκη πρώτη πήρε το λόγο η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία εμφανώς ενοχλημένη από το ύφος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εγώ αποχωρώ από αυτή τη συζήτηση». Την ίδια στιγμή και η Ζωή Καρκούλια ακούστηκε να του λέει: «Δεν είμαστε μαθητές σου, ούτε υπάλληλοι σου να μας μιλας έτσι».