Την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος της Αθήνας στον τομέα της καθαριότητας περιέγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, τονίζοντας πως «είμαστε μπροστά σε αδιέξοδο».

Ο κ. Δούκας παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό «One», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο «αδιέξοδο» του Δήμου Αθηναίων αναφορικά με το ζήτημα της καθαριότητας.

* Διαβάστε επίσης: Η Σάσα Σταμάτη τρολάρει τον Χάρη Δούκα: “Τελικά αποσύρθηκε η Κάμαλα Χάρις και θα κατέβει ο Χάρης”

Ο δήμαρχος Αθηναίων, επτά μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων, αναφορικά με τις υπηρεσίες καθαριότητας του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, σημείωσε:

«Πρόσληψη έχει να γίνει έξι με επτά χρόνια. Μέσος όρος ηλικίας 55 χρονών οι άνθρωποι. Έχουμε επίσης κοντά στα 7,5 με 8 εκατ. τουρίστες και βεβαίως ο κόσμος αυτός (εργαζόμενοι καθαριότητας) είναι για 600.00 με 700.000 δημότες. Δεν θέλουμε να προσλάβουμε, δεν θέλουμε να μπει ο ιδιωτικός τομέας. Και έτσι είμαστε μπροστά σε αδιέξοδο. Αν δεν έχουμε κάποια 8μηνα, μία βοήθεια, δεν γίνεται οι εργαζόμενοι να καθαρίζουν μία πόλη 7,5 και 8 εκατομμυριών πολιτών».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2x6vlx5icex)

Δούκας για τη Θητεία του ως δήμαρχος μέχρι τώρα - "Δώσαμε μάχες"

Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε μάλιστα και στο έργο που έχει να επιδείξει ως δημοτική αρχή: «Θα σας πω κάτι. Σε έξι με επτά μήνες κάναμε πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο ότι φυτέψαμε κάποια δέντρα, φτιάξαμε μία εφαρμογή, δεν είναι μόνο το γραφείο καταπολέμησης ενεργειακής φτώχειας, φτιάξαμε την ενεργειακή συμμαχία, δώσαμε σκληρές μάχες για το τσιμέντο στο ΣτΕ.

Δώσαμε μάχες στον Βοτανικό. Δείτε πως ήταν και πως είναι. Τι παραλάβαμε. Υποτίθεται ότι εκείνη η περιοχή θα ήταν έτοιμη για να ξεκινήσουν οι εργολάβοι να φτιάχνουν το γήπεδο (του Παναθηναϊκού) και τελικά είχαν φτιαχτεί 8 και 10 μέτρα σε ύψος σημεία με σκουπίδια
» υπογράμμισε ο κ. Δούκας αναφερόμενος στον Βοτανικό και το σχέδιο διπλής ανάπλασης.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2x68ekj5lhd)